BLOG: Afskaffelse af registreringsafgiften er fornuftig

Foto: Axion, Flickr

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

BJØRN HEBSGAARD NIELSEN, medlem af Liberal Alliances Ungdom
Med den nye Finanslov for 2016 bliver registreringsafgiften nedsat med 30%-point. Det må menes at være fornuftigt og et skridt i den rigtige retning.

Det bliver nu billigere for danskerne at købe en bil, hvilket for mange (især i udkantsområdet) er en nødvendighed. Her er den offentlige transport for mange vanskelig at få til at passe med sine egne trafikale behov, hvor man muligvis skal køre langt for f.eks. at komme til læge.

Derfor giver det også god mening at sænke afgiften.

Udover det betyder afgiftsnedsættelsen, at danskerne i fremtiden kan købe større og mere sikre biler. Det er jo ikke fordi, at danskere ikke vil køre i de biler, som indbyggerne i vores nabolande gør. Her kører de rundt i store og sikre biler, men den almindelige dansker har grundet den høje afgift ikke råd til sådanne biler.

Det betyder, at man må nøjes med en lille og usikker bil, og at man i tilfælde af uheld har en større risiko for at opnå fatale skader, end vi ser i vores nabolande. Det er ikke acceptabelt.

Ikke alle er dog lige tilfredse med afgiftnedsættelsen. Venstrefløjen var hurtigt ude at fordømme nedsættelsen af registreringsafgiften.

Eksempelvis har Pia Olsen Dyhr, formand for SF, givet udtryk for sin utilfredshed gennem et opslag på Facebook, hvor hun skriver, at det er skævvridende, at afgiften på en Porsche sættes ned med omkring 400.000 kroner.

Her må man bare sige, at de personer, der har råd til en Porsche med garanti sætter mange penge i statskassen, og dermed skaber den vækst, der gør, at Danmark fungerer. At de så nu skal betale noget mindre for en dyr bil, er vel i grunden meget rimeligt.

Afgiften skal fjernes helt
Selvom afgiften nu er nedsat, er der stadig et stykke vej til det bedste scenarie – nemlig at afgiften helt fjernes. I forvejen betaler danskerne nogle af de allerhøjeste skatter og afgifter, og alligevel skal biler koste det hvide ud af øjnene.

Man kan med god ret spørge venstrefløjen og andre partier, der mener, at det er rimeligt at beskatte biler mere end 150%, som registreringsafgiften nu ligger på, hvorfor det kun er velstillede, der skal køre rundt i sikre biler? Hvorfor almindelige borgere ikke også skal have muligheden for det?

Derfor er afgiftsnedsættelsen også særlig god for den almindelige lønmodtager, selvom det bedste ville være en fuldstændig afskaffelse af registreringsafgiften.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail