BLOG: Danmark er ikke et unikt projekt

Politisk blog, Simon Gardner Mogensen, Liberal Alliances UngdomMedlem af Liberal Alliances Ungdoms politiske udvalg, Simon Gardner Mogensen, mener, at vi i Danmark er blevet rige på grund af økonomisk frihed. Læs mere.

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

SIMON GARDNER MOGENSEN, Liberal Alliances Ungdom
En fabel om velfærdsstaten er skabt, hvor et af verdens mest velhavende lande per. Indbygger, samtidig har en bastant omfordeling.

Vi priser projektet i glorværdige kampagner, for de partier, der ønsker at bevare ”Det danske projekt”, ”Det Danmark Du Kender”, Dit Land Dit Valg” og den nyeste i form af, om at den bedste danske opfindelse er Danmark.

Dette eventyr af en fortælling, om en nation, der har formået at få tæmmet kapitalen og fordele den velstand der bliver skabt, for samtidig at fortsætte med at blive rigere og rigere. Dermed er en almen forståelse, om at vi er blevet rige pga. velfærdsstaten opstået, selvom virkeligheden er en helt anden.

Selvom meget lidt eftersyn af historien viser, at Danmark altid har været i den absolutte verdenselite, også før velfærdsstaten kom til verden, i forhold til rigdom per. Indbygger.

Derudover et komparativt perspektiv overfor andre nationer, er vi røget ned på ranglisterne i velstand og med så har vi næsten dystopiske fremtidsudsigter for vækst, velstand og konkurrenceevne.

Alligevel er fællesnævnere for de nationer, der klare sig godt – de nationer med økonomisk frihed, hvor Danmark også topper, med undtagelse for vores offentlige sektor.

På trods af dette, har bevaringspartierne, ved S, DF og SF ihærdigt prøvet at skabe denne fortælling om succesprojektet Danmark og over en lang periode, gjort snart langt over halvdelen af indbyggeren økonomiskafhængige af den massive omfordeling.

LÆS OGSÅ: BLOG: Vi har ingen planet B

Denne bastante velfærdskoalition af vælgere, er dermed overbevist om velfærdsstaten er et orakel for gode resultater.

Vi bør i højere grad oplyse om fællesnævnerne ved rigdom, der er stærkt repræsenteret i økonomisk frihed og destruere folkeeventyret om omfordelingens sejr – men tildele Danmarks succes og velstand, til dets egentlige bidragsydere, ved vores overflod af tillid, stærkt retssystem, fleksibelt arbejdsmarked med lav regulering, troværdigt pengesystem og en stor portion af frihandel.

Reducer velfærdskoalitionen og gennemfør vidtgående reformer, der skal sikre Danmark langt mere økonomisk frihed – da vi er blevet rige pga. økonomisk frihed og forblive velstående ved reformer, der trækker mod mere økonomisk frihed.

LÆS OGSÅ: BLOG: Sådan forbedrer vi den danske folkeskole

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag ugentlige nyhedsbreve med opsummeringer af den forgangne uge. Det er gratis!
Og husk: Du kan altid framelde dig.