BLOG: Eurofile ødelægger forsvaret af EU

Jacob Stendevad, Konservativ Ungdom ikke-fossil energi

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

JACOB STENDEVAD, Europa-, Forsvars- og Udenrigsordfører for Konservativ Ungdom
I Danmark er vi grundlæggende tilfredse med at være en del af EU. Mere end halvdelen af alle danskere ønsker, at vi fortsat skal være med i unionen, og mange debattører, politikere og professorer sætter en dyd i at forsvare det danske medlemskab.

Når mange af dem, der deltager i debatten, dog nægter at vedkende sig, at EU langt fra er en perfekt institution, så gør de dem selv en bjørnetjeneste.

Samtidig gør de opgaven sværere for alle os EU-fortalere, der grundlæggende er glade for det europæiske samarbejde, men samtidig er klart bevidste om, at det mange steder har mangler. Den Europæiske Union er et politisk organ, og intet andet.

Hvis ledende EU-positive stemmer dog fortsat vælger at behandle unionen som et ideologisk utopia, så er det helt naturligt, at vælgerne siger fra.

Der er brug for løsninger
Når almindelige danskere eksempelvis konfronteres med, at deres telefonregning bliver dyrere, at deres streamingtjenesters indhold bliver reguleret og at det europaparlament, som de vælger folkevalgte til, formålsløst flyttes mellem to byer, så har de brug for løsninger og ordentlige svar fra det politiske Danmark.

Der nytter det ikke noget, at de svar de kan få er, at deres problemer og undren blegner, i forhold til hvad EU gør godt. Godt nok er et dansk EU-medlemskab gavnligt for vores land, men det er ikke en undskyldning for ikke at vedkende sig, at der er plads til forbedring.

Som følge af de manglende svar, vender mange danskere sig mod EU-skeptiske røster i debatten. Det er kun forståeligt, at de gør det, da EU’s største modstandere er de eneste, der reelt vedkender sig EU’s problemer og vælger at italesætte dem.

LÆS OGSÅ: BLOG: Vi har ingen planet B

Hvis EU-medlemskabet skal bestå i Danmark er det derfor vigtigt, at EU-fortalerne begynder at adressere de problemer, der helt åbenlyst er med mange af de politiske tiltag, der i dag stammer fra Bruxelles.

Rent principielt bør vi, der deltager i debatten om EU, arbejde for at fokusset ikke havner på spørgsmålet om en stadig tættere union, men derimod kampen for en stadig bedre union.

Når først vi begynder at diskutere pragmatisk, konkret og sagligt om hvordan EU skal være, så kan vi også tage et opgør med, at det altid skal handle om enten “ud” eller “ind”.

Bolden ligger hos fortalerne
Bolden ligger dog hos de af os, der er fortalere. At lade de mest skeptiske røster løbe med kritikken af dårlige beslutninger er kun skadeligt for forsvaret af EU.

Den Europæiske Union er et unikum i verdenshistorien, og intet politisk organ har før skabt så meget velstand og fremgang på det europæiske kontinent.

I sin grundform er idéen om, at vi i Europa skal skabe en fælles samhørighed gennem politisk og økonomisk samarbejde, en af de mest veludtænkte overhovedet. Det er netop derfor vi i det politiske Danmark konsekvent skal søge at forbedre unionen, og ikke bare falde tilbage til et blindt forsvar af mere regulering og integration i bredde og dybde.

Det er først når den almene dansker føler, at hans kritiske røst bliver hørt, at EU for alvor bliver et folkeligt projekt herhjemme.

Følg Jacob Stendevad på Twitter: @JacobStendevad

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag ugentlige nyhedsbreve med opsummeringer af den forgangne uge. Det er gratis!
Og husk: Du kan altid framelde dig.