BLOG: Kina frem for demokratiske rettigheder?

Medlem af Liberal Alliances Ungdom (LAU), Bjørn Hebsgaard Nielsen, skriver her om Tibet-sagen, som på mange måder har krænket demokratiet. Læs mere her. (Foto: Marita Cosma / www.flickr.com/photos/maritacosma/)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Forestil dig denne lille hypotetiske leg, hvor Putin kom på besøg i København. Han skulle mødes med flere ministre, der gerne ville fedte danske virksomheder ind på det russiske marked. Dette medførte, at flere hundrede danskere i protest mod Putins ageren i Ukraine ville demonstrere ved at vise ukrainske flag forbi der, hvor Putin skulle køre i sin store limousine.

Forestil dig endvidere, at politiet prøvede at konfiskere disse ukrainske flag samt at tilbageholde flere demonstranter for ikke at provokere Putin, og dermed give et dårligt indtryk af Danmark, som værende et demokratisk land, hvor der er plads til at kunne udtrykke sine meninger, uden man behøver være bange for politiet.

Hvis dette lille hypotetiske scenarie var opstået, ville det have været en skandale uden lige. Nu er dette jo kun en hypotetisk leg – og dog. For hvis du skifter Rusland og ukrainske flag ud med Kina og tibetanske flag, så er der faktisk ikke hypotetisk længere. Så er det en ægte historie, men alligevel er der ikke noget folk er rigtig sure over, selvom politiet i denne sag er gået langt over strengen.

Selv er jeg faktisk decideret chokeret over, hvordan politiet har ageret i denne sag.

Der blev for et par måneder siden blev afsagt dom i Landsretten. Her slog retten fast, at Københavns Politi bevidst har krænket en gruppe aktivisters ytringsfrihed for at sikre, at Kinas præsident ikke så det tibetanske flag.

Sådan noget burde ikke kunne lade sig gøre i Danmark, hvor det jo burde være helt legitimt at kunne vise Tibet-flaget. Flaget er jo godt nok forbudt i Kina, men nu gælder Kinas lovgivning jo heller ikke i Danmark, så det har tydeligvis ikke været nogen grund til fra politiets side at konfiskere det.

LÆS OGSÅ: Det er blevet forkert at være ung og ambitiøs

Tilmed er det også kommet frem, at man i Folketinget har fået forsikringer om, at der ikke var givet nogle instrukser, om at fjerne det tibetanske flag, hvilket nu også viser sig at være løgn, da det under retssagen kom frem, at der via politiets interne radio, så alligevel er blevet sagt:”Tag flaget fra dem”.

Samtidig viser det sig, at der i en operationsbefaling har stået, at kinerserne nødig skulle tabe ansigt.

Når en sådan sag kommer frem, kommer man sådan til at tænke på en politistat, hvor politiet går ind med vold at fjerner noget så fredeligt som flag. Det lyder i hvert fald ikke som noget, der kunne være sket Danmark – og det burde det jo heller ikke.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail