BLOG: Selvfølgelig skal der ikke være internet til eksamener

Sebastian Kaimson - internet til eksamenerSebastian Joubert Kaimson fra Det Konservative Folkeparti.

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Skal det forsat være mulighed, at bruge internet til eksamener i folkeskolen og gymnasiet?

Nej.

Jamen, hvorfor ikke? Det giver jo god mening, at man kan søge information om et emne, man muligvis har svært ved. Samtidig forgår størstedelen af undervisningen på internettet med hjælp af onlinenoter og i-bøger.

Selvfølgelig skal man tage hensyn til disse aspekter. Selvfølgelig skal der være mulighed for, at tilgå sine onlinenoter og i-bøger, men alt derudover, det har man da ikke behov for at få adgang til?

Der har været forskellige diskuterede argumenter i denne debat. Et af argumenterne går på, at det simpelthen er for gammeldags at afskaffe muligheden for internet og eleverne skal have mulighed for at tilgå sig nettet. Amen, herre Gud. Medmindre eksamen handler om, at man skal kunne bevise, at man er i stand til at hente fakta fra nettet, så har man ingenting at gøre på nettet under eksamen.

I folkeskolen lærer du hen over 9 til 10 år, i gymnasiet foregår læringsprocessen over 3 år.

Skoletiden strækker sig altså hen over mange år, hvor man har mulighed for, at skrive sin tillærte viden på noter. Man burde altså ikke, at have behov for at hente informationer andre steder end sine noter.

Henrik Dahl (LA) siger, at det også handler om hukommelse. Altså at unge skal kunne huske det, de fortager sig. Selvfølgelig er det ikke alle der husker godt, men igen; du har alle muligheder i verden for at bruge dine notater, så ud over det du husker fra undervisning, lektielæsning mm. burde du have langt det meste på skrift.

Som sagt, så er jeg kæmpe tilhænger af, at man vil fjerne internettet. Ét er, at man vil fjerne muligheden for at snyde, noget andet er, at det forhåbentligt styrker unges selvstudie op til eksamenerne.

Jeg tror ikke, at man har behov for internettet til eksamener i folkeskolen eller gymnasiet. Alting skal ikke være let tilgængeligt, for det giver elever en oplagt mulighed for at bruge andet end deres egen tillærte læring.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail