BLOG: Støt grønlændere i Danmark

Støt grønlændere i Danmark - Freja Fokdal

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

FREJA FOKDAL, integrations- og udlændingeordfører i Radikal Ungdom
En fjerdedel af alle født på Grønland er bosiddende i Danmark.

Grønlændere er nemlig i besiddelse af et dansk pas og kan derfor frit flytte til Danmark.

Men netop grundet det danske statsborgerskab er grønlændere ikke nødsaget til at tage en uddannelse, et arbejde eller lære sproget til fulde, da de har samme krav på sociale ydelser som indfødte danskere, til forskel fra andre udlændinge der flytter til Danmark.

Derfor har mange af de herboende grønlændere aldrig formået at blive integreret i samfundet, og en relativt stor del ender desværre ud i hjemløshed eller et alkohol- eller stofmisbrug

Derfor mener jeg, at grønlændere der flytter til Danmark, bør tilbydes et kursus i det danske sprog og kultur.

Det er dog vigtigt at bemærke, at en stor del af grønlænderne der kommer til Danmark har talt dansk fra barnsben og er velbevandrede i den danske kultur. Derfor bør kurset også blot være et tilbud, og ikke et krav.

Dertil bør de, som ikke kommer direkte i uddannelse eller arbejde, tilkobles en mentor, som kan hjælpe dem med at søge arbejde eller uddannelse, finde et sted at bo etc.

Det kan være svært at navigere rundt i et samfund, som på trods af rigsfællesskabet er meget anderledes, end der hvor de kommer fra.

Således sikrer vi, at flere grønlændere bliver en integreret del af det danske samfund, og gør op med fordommen om den fulde grønlænder på bænken.

Læs Frejas egen blog her: www.frejafokdal.dk

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag ugentlige nyhedsbreve med opsummeringer af den forgangne uge. Det er gratis!
Og husk: Du kan altid framelde dig.