BLOG: Folkeskolereformen er blevet en magtkamp

Folkeskolereformen

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

En magtkamp mellem de politiske partier og folkeskoleelever – og lærerne.

Det er hvad folkeskolereformen er blevet til – en kamp som vi elever er ved at blive meget trætte af!

Vi elever savner et demokrati. Undersøgelser fra SFI viser nemlig, at 82% af alle Danmarks folkeskoleelever synes at skoledagene er for lange, men de danske folkeskoleelever bliver ikke inddraget i folkeskoleforhandlingerne – og det gør lærerne heller ikke!

Politikerne vil bare ikke se virkeligheden i øjnene! Hver dag ser vi politikere, som skal stå og undervise lærere og elever i hvad der er den gode skole, selvom politikerne selv ikke aner noget om hverdagen i en folkeskole – hvor er forståelsen for, at elever og lærere gerne vil have deres fritid tilbage?

Skoledagene bliver ikke kortere af, at bevilge penge til folkeskolerne, og den bliver desværre heller ikke kortere ved at give lærerne deres forberedelsestid tilbage – indse nu bare at det er lærere og elevers holdninger, der skal inddrages for at få en god skolegang!

De højreorienterede partier vil ’helst ikke’ udvikle nogen elite, men vil samtidig gerne have intelligente unge mennesker, hvilket vel egentlig er forståeligt nok.

Så kan det derfor undre os, at de bliver ved med at indføre reformer og besparelser så som folkeskolereform, gymnasiereform, SU-besparelser og uddannelsesloftet som kun går ud over de unge?

LÆS OGSÅ: BLOG: Vi har ingen planet B

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail