BLOG: Stop med at tage os unge til fange, Claes!

Sebastian Joubert KaimsonSebastian Joubert Kaimson fra Det Konservative Folkeparti kommer i dette indlæg med sit modsvar til Claes Theilgaard, der vil afskaffe monarkiet.

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Claes Kirkeby Theilgaard skriver i et blogindlæg på Politikeren.dk, at det er os unge, som skal afskaffe monarkiet.

Jeg respekterer, at Claes han har de holdninger, som han har – men jeg accepterer ikke, at han tager os unge til fange og fortæller, at det er os, som skal afskaffe monarkiet.

Claes Kirkeby skriver, at det er vigtigt at vi unge forsætter kampen mod monarkiet og kæmpe for en republik, da det åbenbart er mere en demokratisk end den styreform vi har i dag.

Jeg synes det er besynderligt, at en mand som Claes Kirkeby, som elsker og kæmper for demokratiet alligevel slår tvivl, og modsiger de 83% af danskerne som støtter op om monarkiet. Synes man skal acceptere flertallet af danskernes ønske om, at bevare monarkiet, og ignorere Claes Kirkebys ord, som virker anti-demokratiske i denne sammenhæng.

”Det er nødvendigt, at vi får oplyst den generelle offentlighed om de reelle forhold ved monarkiet.” Det er virkelig arrogant, at Claes Kirkeby antager, at størstedelen af folket ikke ved, hvad de taler om eller mener om monarkiet.

Kongehuset er nu på sit højeste hvad angår offentlig promovering, og man har som borger i Danmark og internationalt muligheden for at følge med i de kongeliges daglige liv, på bl.a. de sociale medier.

LÆS OGSÅ: BLOG: Det er os unge, der skal afskaffe monarkiet

Det må da være med til at give et indblik i, hvad kongehuset er for en størrelse – og i min verden være med til at styrke opbakningen til monarkiet.

Det er ikke vi unges pligt at afskaffe monarkiet, fordi nogen mener, at det er skadeligt for demokratiet. Nej.

Jeg synes, det er ærgerligt at påtvinge unge ambitiøse mennesker til at tænke i den retning – det er jo hjernevask fra din side, Claes Kirkeby.

Vores generations pligt og mål er, at overlade et samlet, fungerende og et stærkt Danmark, med en historie vi kan være stolte af, til vores næste generationer.

Vi kan ikke bare lade os påvirke af nutidige og små strømninger, som vil ændre noget så betydningsfuldt som vores alle sammens Kongehus.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag ugentlige nyhedsbreve med opsummeringer af den forgangne uge. Det er gratis!
Og husk: Du kan altid framelde dig.