BLOG: Tiden er til at ændre – i humanismens navn

Magnus SæbyeMedlem af Radikal Ungdom, Magnus Sæbye, mener, at tiden er til at ændre. Verden går den forkerte vej. Læs hele han indlæg her.

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

MAGNUS SÆBYE, medlem af Radikal Ungdom

Aftenen den 18. juni 2015 fik vores land en ny regering. Landet var splittet.

Rød blok var i chok, hashtagget #engangdansknuflygtning blev publiceret flere gange, end der blev sagt “det skal kunne betale sig at arbejde” under valgkampen.

Medierne snakkede og snakkede løs om Helle Thornings tilbagetræden. Jeg husker tydeligt klippet hvor Helle thorning siger “lederskab er også at træde tilbage på det rigtige tidspunkt, og det tidspunkt er nu”, og kameraet drejer over mod Mette Frederiksen.

Jeg kan huske, hvordan jeg følte, at verden faldt sammen om ørene på mig.

Helle gik af! Mette skulle overtage. Mette, og med Mette ved roret kunne landet kun blive mere splittet.

I den blå lejr var tingene også ændret. Dansk Folkeparti var blevet blå bloks storebror, jeg var i chok. Hvis det var Danmark, så følte jeg mig ihvertfald ikke dansk længere.

Dagene gik. Dronningerunde, forhandlinger, endnu en dronningerunde og til sidst endte forhandlingerne. Regeringen kom på plads. Venstre dannede regering; en et-partis regering. De første asylstramninger blev gennemført.

Ugerne gik med flere stramninger, hårdere tone overfor indvandrere og Socialdemokraterne var nu Dansk Folkeparti light.

Mette, Henrik Sass og ikke mindst Dan Jørgensen tæskede derudad med den vildeste fremmedfjendske populisme. Kronik efter kronik, opslag efter opslag blev tonen overfor udlændinge skærpet.

LÆS OGSÅ: BLOG: Lavere registreringsafgift = flere iværksættere

For nu begyndte konkurrencen om, hvem der kunne være skrappest på udlændingeområdet. V, S og DF skabte deres eget ræs mod bunden. Det stoppede ikke.

Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti lovede sig selv, at i morgen bliver det endnu vildere. Medlemmer fra de tre fremmedfjendske partier kunne ikke længere stå inde for hvad partierne udtalte.

Jens Rohde, Bo Nygaard Larsen og senest Pernille Schnoor. Folk flygtede mod den humanisme, som partierne engang stod for. Humanismen var væk, i hvertfald i de tre partier.

Medmenneskeligheden er væk
Den medmenneskelighed, som Danmark var kendt for, var tabt på gulvet, smadret i tusinde stykker, som da mormor tabte porcelænvasen.

Zenia Stampe langede ud efter Henrik Sass og kaldte Socialdemokraterne rigmandsprotektionister og usolidariske. Henrik Sass kalder Alternativet et bluffnummer, og så bliver der endnu engang tumult i rød blok – og nu står vi her.

Humanismen har endnu ikke sejret eller vundet frem. Der bliver stadig gennemført udlændingestramninger. Ulandsbistanden er ikke blevet hævet endnu, der er stadig grænsekontrol og skatten skal nu hæves.

Zenia bliver stadig truet på livet, og Özlem Zekic var nødt til at holde til “middag hos” på en café, fordi hun har hemmelig adresse. I Randers propper de stadig gris i alt og alle. Nye Borgerlige får stadigvæk taletid og vokser samtidig.

Befolkningen er åbenbart glad for Nye Borgerlige, fordi de hylder ytringsfriheden, men befolkningen bryder sig samtidigt ikke om Abu Bilal, der åbenbart bare er en hadprædikant, der skal have mundkurv på.

EU er i flammer
Hele EU er i flammer, Ungarn har pigtrådshegn ved deres grænse, Storbritannien har meldt sig ud, og Danmark tager smykker og værdier fra flygtninge. Flammerne er blevet tændt på højrefløjen, og de hælder stadig benzin på bålet.

Humanismen står stadig svagt. Så svagt at landene i EU ikke kan samarbejde om ansvaret for dem, der banker på vores fælles dør.

Det er ikke godt nok! Der er kun fælles løsninger på fælles udfordringer.

Men det kræver, at humanismen vinder frem. For så længe vi lytter til Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Sverigedemokraterna, Alternativ für Deutschland, Front National, UKIP og Gyldent Daggry, kommer vi ikke videre.

Noget skal ændres. Vi skal ændre det, sammen – i humanismens navn.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail
 • Kasper Friis

  Jeg er enig grundlæggende enig i, at der skal ske forbedringer – det skal der vel altid? Men jeg mener, at vi bør finde orden til problemet. Hvorfor vil folk have asylstramninger? Fordi folk er bange. Bange for “terror”, der har fået draget parallelle linjer med islam. Vi er heldigvis ikke lige så bange som amerikanerne, der desperat iagttager og støtter Donald Trump og hans mur, der for alvor skal adskille Mexico og Amerika. Jeg gentager; folk er bange! Og jeg forstå sådan set godt, at – eftersom du er fra Radikal Ungdom – at du mener, at det er en fejl, at EU fejler. Men vi må se i øjnene, at EU er blevet bureaukratisk topstyre, der ikke længere handler om det, det startede med; nemlig samhandel. Så eftersom du nævner en lang række partier, som vi ikke skal lytte til – hvem skal vi så lytte til?

  • Magnus Sæbye

   Kasper. Jeg tror på at folk. Befolkningen. Er klar til at ændre. Mere end nogensinde før. For de danske værdier som tolerance, humanisme, solidaritet og ikke mindst en stærk retsstat bliver fra de fleste sider af glemt når vi er i krisetider. Som vi er nu. For flygtninge er en kæmperessource, men situationen er absolut også en kæmpe udfordring for unionen. Og unionen er os. Vi er unionen. Vi må kæmpe. For vores værdier. Og udføre dem i livet. International solidaritet. Det er i mine øjne en af de vigtigste danske værdier. Vi skal vise international solidaritet. For hvad er værdier hvis man glemmer dem når de skal på prøve? Hvad er værdier når man for brug for dem? Ikke noget. Det er det store problem. At vi glemmer vores værdier. Det er det forfærdelige. Det er derfor at vi overhoved står her nu. Hvis vi havde været enige om at tage os fælles af flygtningesituationen, så havde vi aldrig stået her. Det må vi huske. Det vil vi huske.

   • Kasper Friis

    Magnus. Det var et meget langt, upræcist svar på nogle simple spørgsmål. Typisk politikere; det er måske faren ved at melde sig ind i et ungdomsparti?
    “Vi er unionen”… Ja, som tingene ser ud nu, ja. Men England har stemt sig ud – hvem bliver de næste? Frankrig? Danmark? Jeg håber, at Danmark siger farvel til de “tunge drenge” i Bruxelles, der forgæves forsøger at fortælle os “almindelige” mennesker, hvordan vi skal leve vores liv. Kan det ikke være ligegyldigt, hvor meget en agurk må krumme? Hvorfor skal de have indflydelse på, hvor mange europæriske serier og film, der skal være på Netflix? Jeg er enig i, at vi skal bekæmpe en række problemer som en global, samarbejdende stat – men ikke som EU. Der kan sagtens samarbejdes, selvom EU er – eller er på vej til at komme – i opløsning.
    Innovation. Teknologi. Kreativitet. Rigdom, vækst og udvikling samt iværksætteri. Alle de ting er svaret på de kriser, som vi befinder os i – lige fra finans- til flygtningekrise. Følg evt. med på min blog og læs omkring, hvordan vi løser visse problemer med kreativ, teknologisk udvikling.
    Her er et indlæg, der handler om, hvordan udvikling løser klimakrisen: http://kaspermfriis.dk/ivaerksaettere-finde-vejen-bedre-klima/
    Vi går en god, arbejdsom fremtid i møde. Jeg er fortrøstningsfuld.

    • Magnus Sæbye

     Innovation, kreativitet, vækst og iværksætteri. Skabes, udvikles og vedligeholdes allerbedst hvis vi er en del af et handelssamarbejde som du så flot nævner som grundstenen af unionen. Vi skal huske vores grundsten. Ja, vores. For vi er unionen indtil andet er vedtaget. Og jeg håber da, af hele mit hjerte at befolkningen vil være kloge nok til at støtte et forbliv. Du kan se. Storbritannien ved ikke hvad de skal i fremtiden. De er ude hvor de ikke kan bunde. Det samme ville ske for os, hvis vi fulgte dit synspunkt. Du må anderkende at vores økonomi (som du så meget snakker om) ville styrtdykke. Du kan se pundet. Pundet faldt omkring de 10% natten de meldte sig ud. EU er vores kød og blod. Det er vores identitet. Det er os.

     • Kasper Friis

      Jamen Magnus, vi er enige i, at handelssamarbejdet er godt – men EU er MEGET mere end et handelssamarbejde. Nu handler det mere om et massivt bureaukrati. Ja, pundet faldt, fordi at investorerne blev nervøse – men det retter sig op igen. Jeg ved ikke, om du er klar over det, men et lavere pund betyder nemmere, billigere samhandel med England. Og nej, jeg mener ikke at EU bidrager til innovation, kreativitet, vækst og iværksætteri – tværtimod. Det er en bureaukratisk innovationsdræber, der drukner befolkningens kreativitet i love og regler. Jeg vil anbefale dig at læse bogen “Det kreative samfund” af Lars Tvede. Frihed, afbureaukratisering og skattelettelser = vejen til vækst, kreativitet, innovation og iværksætteri. Jeg beder til gud.