BLOG: Vestager og Skipper er begge en del af eliten

vestager og skipper"Eliten er svær at definere, men en ting er sikkert, Skipper og Vestager er begge elite." siger Magnus Sæbye fra Radikal Ungdom. (Foto: SN.dk)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

MAGNUS SÆBYE, lokalformand og hovedbestyrelsesmedlem i Radikal Ungdom, samt medlem af Ung Republik

Margrethe Vestager har altid været et forbillede for mig. Solid, stålsat, ambitiøs og visionær, det er hvad hun er.

Jeg meldte mig for snart fire år siden ind i Vestagers Radikale. En stærk leder og bundsolid politisk linje – økonomisk ansvarlighed og en åbent og humant syn på verden. Radikale var i storform, og ingen tvivl skal der herske, Margrethe kunne tage en stor del af æren for successen der havde ramt os som parti.

Som folk ved, så er Vestagers job i dag, at holde skattesvindlerne i ørene som EUs Konkurrencekommisær, og det gør hun i stor stil, med bødehæftet i den ene hånd og skriveren i den anden. Margrethe arbejder nemlig for et retfærdigt, ansvarligt og gennemsigtigt EU.

Hvad har Margrethe så opnået?

Margrethe har været indenrigs- & økonomiminister, hun har været partileder og rejst et parti op efter det var faldet, seneste af store bedrifter er der naturligvis hendes virke som EUs konkurrencekommisær, hvor blandt andet Google og Apple har mærket bødens lussing på deres skattesvindlende kind.

Margrethe er altså, en del af eliten.

Pernille Skipper er hamrende dygtig, jeg har mødt hende enkelte gange, og sympatisk er hun også. Skipper har gjort det man forventede umuligt, nemlig at tage skadesfrit over efter Johanne Schmidt-Nielsen, hvilket i mine øjne er en stor bedrift.

De sidste mange år har Enhedslisten nemlig været et Schmidt-Nielsen projekt, der sikrede bedre valgresultater og meningsmålinger, formentligt grundet partiets nye parlamentariske linje, nemlig at gøre sig selv til det eneste venstrefløjsalternativ.

Skipper er altså nu “skipper” på båden af venstrefløjens vagthunde, og målingerne er stadigt stigende. Pernille har altså formået at modtage et parti, klargøre det til kommunalvalg, holde sig gode venner med befolkningen, og sætte sig selv i mediernes søgelys på positiv presse, hvilket også er en bedrift.

Hvad har Pernille Skipper så opnået?

Sikret sit partis fremgang, sat spørgsmålstegn ved sit partis blinde støtte til Mette Frederiksen og hun har modtaget et parti med opgaven; tab ikke alt Johanne Schmidt-Nielsens arbejde på gulvet, og samtidigt overrasket hun alle, for Pernille Skipper har gjort Enhedslisten til hendes projekt.

Onsdag den 26. juli kan man igen læse en ny udgave at elitometeret, som er Politikens nye læserskat.
Fælles for de to ovenstående politikere er, at begge har placeret sig selv på elitometeret. Det forholder sig ifølge de to hamrende kompetente politikere sig nemlig sådan, at de ej er en del af eliten.

LÆS OGSÅ: BLOG: Mørke kræfter i vores samfund vil skabe en racekrig

Eliten er svær at definere, men en ting er sikkert, Skipper og Vestager er begge elite. Det kan de ikke komme udenom, og i lyset af de seneste dages debat og skriverier har jeg simpelthen haft brug for at skrive dette indlæg.

Der er ingen skam i at være elite, og jeg må være ærlig og sige, at jeg synes det er en smule arrogant, at frasige sig sin indlysende elitestatus i samfundet overfor de mange mennesker der vær dag arbejder hårdt og længe for at kunne få hverdagen til at køre rundt, og aldrig kommer til at mærke elitens penge og indflydelse.

Så Vestager og Skipper, I er elite.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail