Blå blok og S enige om asylstramninger

Foto: News Ãresund - Johan Wessman © News Ãresund(CC BY 3.0)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Regeringen, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne er tirsdag blevet enige om at vedtage 13 af 34 asylstramninger, som regeringen præsenterede fredag.

Med de 13 asylstramninger skal Danmark blive bedre rustet til at håndtere den nuværende flygtningesituation. Det oplyser Finansministeriet.

Onsdag vil aftalen blive sendt til afstemning i Folketingssalen. Derefter vil partierne forhandle videre om de resterende 21 stramninger, som Lars Løkke Rasmussen præsenterede fredag.

Udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg, mener, at det er nødvendigt med stramningerne.

”Vi er nødt til at få dæmmet op for tilstrømningen med alle de midler, som vi kan tage i brug. Der er store udfordringer forbundet med at håndtere det nuværende flygtningepres, hvilket aftalen skal bidrage til at løse. Samtidig sender vi det klare signal, at vi i Danmark stiller krav og kun tilbyder basale fornødenheder til asylansøgere i de indledende faser. Derudover skal asylansøgere kunne tilbageholdes, mens vi undersøger, hvem de er, og afviste asylansøgere skal ud af landet i en fart,” udtaler hun.

Vil kræve en ændring af udlændingeloven
Forslagene vil kræve en ændring af udlændingeloven. Dermed vil der allerede onsdag d. 18. november blive fremsat et lovforslag med de 13 mest hastende forslag. Inger Støjberg har anmodet om at hastebehandle lovforslaget.

Lovforslaget kan efter planen allerede træde i kraft i weekenden. Det kræver bare, at et flertal i Folketinget stemmer for.

LÆS OGSÅ: BLOG: Kærligheden overvinder altid de onde kræfter 

Med lovforslaget lægges der op til at øge kontrollen med udlændinge i udrejsecentre og kortere udrejsefrist. Derudover giver forslaget mulighed for, at asylansøgere kan tilbageholdes med henblik på at gennemføre den indledende sagsbehandling, hvis det er nødvendigt.

Finansminister, Claus Hjort Frederiksen, udtaler, at vi står i en situation med behov for at agere hurtigt.

”Vi står i en meget svær situation, og derfor er det vigtigt, at vi agerer hurtigt, så vi kan give myndighederne mulighed for effektivt at håndtere tilstrømningen til landet. Derfor er jeg glad for, at vi allerede nu har landet en bred aftale,” siger Claus Hjort Frederiksen.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.