Danmark styrker sit militære bidrag i Afghanistan

(Foto: Franz-Michael Skjold Mellbin)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Regeringen vil styrke det danske militære bidrag i Afghanistan. Det meddeler forsvars- og udenrigsministeriet i en pressemeddelelse efter tirsdagens møde i Det Udenrigspolitiske Nævn.

Dermed øger Danmark sit militære bidrag til den Nato-ledede mission i Afghanistan ved navn Resolute Support Mission.

Det nuværende danske bidrag er på omkring 80 personer. Det øgede danske bidrag vil ligesom det nuværende være fokuseret omkring rådgivning, støtte og træning af de afghanske sikkerhedsstyrker.

Samtidig vil Danmark frem til år 2020 hvert år sende omkring 100 millioner kroner til Afghanistan. Den nuværende støtte til Afghanistan skulle oprindeligt udløbe i 2017.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) mener, at det er en nødvendig beslutning.

”Vi har besluttet at fortsætte finansieringen af de afghanske sikkerhedsstyrker til og med 2020 og øge bidraget til NATO’s træningsmission i landet. Det er nødvendigt, at vi sammen med det internationale samfund bliver ved med at støtte Afghanistan, så landet kan komme på fode og bekæmpe terrorisme,”

”Det er en svær og skrøbelig situation, men vi skal hjælpe afghanerne med stabilisering, så de kan se en fremtid i deres eget land. Det er også i Danmarks interesse.” siger Kristian Jensen i en pressemeddelelse.

Terrororganisationen Taliban har de seneste måneder lagt et stort pres på Afghanistans sikkerhedsstyrker. Specielt i Helmand-provinsen, hvor det danske militær tidligere opererede og 38 af dem døde.

Forsvarsminister Peter Christensen fortæller ifølge DR Nyheder, at Afghanistan stadig er udfordret, selvom landet officielt overtog det fulde ansvar for deres egen sikkerhed i 2014.

”Vi er den fase nu, hvor det er de afghanske sikkerhedsstyrker, der selv skal stå for sikkerheden. Vi har vidst fra starten, at det ville blive udfordret, og det bliver det så også,”

Siden 2015 har det danske bidrag i Afghanistan opereret inden for rammerne af NATO’s Resolute Support Mission. Målsætningen med missionen er at bidrage med efterspurgte trænings-, rådgivnings-, rådgivnings- og støttekapaciteter.

De danske soldater vil være centreret omkring hovedstaden Kabul.

Kilder: Berlingske, DR og Ritzau

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.