Drama på Christiansborg: Udskrives der valg?

ChristiansborgTirsdag blev en dramatisk og spændingsfuld dag i dansk politik. I dag lever spændingen videre (Foto: Johan Wessman© News Øresund(CC BY 3.0)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Tirsdag blev en dramatisk og spændingsfuld dag i dansk politik.

På et pressemøde gjorde Det Konservative Folkeparti det nemlig klart, at de ikke har tillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen. Sent i aftes blev de fire borgerlige partier (DF, LA, K og V) ligeledes hasteindkaldt til krisemøde hos statsministeren.

”Ministeren har ikke levet op til sit ansvar trods gentagne opfordringer. Derfor har vi ikke længere tillid til ministeren,” sagde De Konservatives formand Søren Pape Poulsen på partiets pressemøde.

Men de har ikke tænkt sig at vælte regeringen.

”Vi vælter ikke regeringen. Den kan vælte sig selv.” lød det fra Søren Pape Poulsen.

Tweet fra Løkke
Som om spændingen ikke var høj nok under det konservative pressemøde. Klokken 20:04 skrev statsminister Lars Løkke Rasmussen et tweet, hvor han gjorde det til et spørgsmål om hele regeringens overlevelse.

”Har indkaldt lederne af de blå partier til møde i aften kl. 21. Så må vi se, om regeringen fortsat har flertal til at være regering…” skrev Lars Løkke Ramussen.

Klokken 21 samme dag dukkede alle tre partier op. Med til mødet var Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti, Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance og Søren Pape Poulsen fra Det Konservative Folkeparti.

Mødet sluttede først tre timer senere.

”Jeg kan konstatere, at vi har været igennem en meget, meget mystisk dag på Christiansborg,” sagde Kristian Thulesen Dahl efter mødet.

Først omkring en halv time senere kom Søren Pape ud. Og svarene var få.

Holdt pressemøde onsdag
Endelig – 17 timer efter – gav statsministeren lyd fra sig. Han kaldte til pressemøde klokken 13:30 i dag, og her meddelte han, at Eva Kjer Hansen fortsat vil være minister. Derimod vil han indkalde de øvrige blå partier til møde i statsministeriet klokken 16:00.

Opdateres…

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.