Er pressefriheden i fare?

Foto: Gratisography

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Justitsminister, Søren Pind, er klar til at straffe de danske medier hårdere for urigtige historier. Det skal ikke være rigtigt, at medierne i visse tilfælde går over stregen og krænker menneskers privatliv.

Ifølge Berlingske er forslaget endnu ikke officielt sat igang, da den endelige model først og fremmest skal diskuteres med Folketingets øvrige partier. Dog føler Søren Pind sig sikker på, at der vil ske noget på området.

“Min holdning er, at der har været for mange eksempler på, at medierne er gået for langt, og der er behov for at se på, om konsekvenserne over for medierne er tilstrækkelige” skriver han til Berlingske.

Så sent som i marts 2015 fremlagde Venstre et lovforslag, der vil tredoble strafniveauet hos medierne for uretmæssige krænkelser af privatlivet. Desforuden kan man i forslaget læse om en række andre stramninger, som forøger strafniveauet for brud på referatforbud og navneforbud.

Artikel fortsætter under afstemning…

 

Er pressefriheden i fare?

Direktør i den juridiske tænketank, Justitia Jacob Mchangama, advarer efterfølgende om, at forslaget kan svække pressefriheden, og at det især kommer til at gå ud over små medier.

“Det er vigtigt, at pressen også kan holdes ansvarlig. Men man må ikke ende i en situation, hvor redaktører bliver mere tilbage­holdende med at bedrive kritisk journalistik, fordi de frygter, at det vil få alvorlige økonomiske konsekvenser, og hvor historier, der vurderes at ligge lige inden for ytrings­frihedens rammer, ikke vil komme ud” siger han til Berlingske.

Udover de øvrige forslag, som vi straffe medierne hårdere, er Venstre også klar til at indføre endnu et forslag. De vil lukke dørene oftere i retssager, hvilket vil sikre, at kendte mennesker ikke bliver krænket, når sagerne bliver dækket af medierne.

Kilde: Politiken og Berlingske

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.