Her er Enhedslistens nye politiske ordfører

Enhedslistens nye politiske ordførerPernille Skipper er blevet valgt som Enhedslistens politiske ordfører. (Foto: fra Enhedslisten.dk)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Pernille Skipper blev i går, onsdag, valgt som ny politisk ordfører for Enhedslisten. Det besluttede en enig folketingsgruppe.

Dermed erstatter hun Johanne Schmidt-Nielsen, som har siddet på posten siden 2008.

Enhedslisten har som bekendt et rotationsprincip, der skal sikre, at deres folkevalgte politikere efter en periode skal ud i livet bag Christiansborgs mure. Derfor udtræder Johanne Schmidt-Nielsen af Folketinget til næste valg og kan ikke stå i spidsen for partiet i næste valgkamp.

Enhedslisten skriver selv på deres hjemmeside, at folketingsgruppen har besluttet at udpege Pernille Skipper til politisk ordfører fra dags dato.

Det skal ifølge partiet give hende tid til ”at lande i rollen inden et valg”.

”Pernille har stor politisk og parlamentarisk erfaring, og vi er sikre på, at hun er den rette til at være i front i Enhedslistens folketingsgruppe og i den kommende valgkamp.” skriver Enhedslistens gruppeformand Jakob Sølvhøj på deres hjemmeside.

Lægger ikke op til store forandringer
Pernille Skipper forsikrer på et pressemøde, at vagtskiftet ikke kommer til at betyde store ændringer i Enhedslistens politiske linje.

Hun går desuden til opgaven med stor respekt og lover at kæmpe videre for et mere lige samfund, en mere grøn omstilling, et bedre velfærdssystem og beskyttelse til mennesker på flugt.

”Vi træffer faktisk beslutningerne i fællesskab i Enhedslisten. Og det bliver vi ved med, selv om der nu kommer et nyt ansigt på valgplakaterne,” udtaler Skipper ifølge Jyllands-Posten.

Hun kom i 2011 i Folketinget, og siden har hun været partiets social-, rets- og ligestillingsordfører samt gruppenæstformand.

Inden hendes Folketingsdebut havde hun afsluttet uddannelsen som jurist på Københavns Universitet.

Blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen siger held og lykke til den nyvalgte politiske ordfører.

”Tillykke til Pernille Skipper med ny post i Enhedslisten. Ikke altid enige, men respekt for jeres utrættelige arbejde for det I tror på,” skriver han på Twitter.

Johanne Schmidt-Nielsen fortsætter som partiets ordfører for udlændinge og integration.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.