Løkke fremlægger regeringens succeskriterier

Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

I et interview med Berlingske har statsminister, Lars Løkke Rasmussen, fortalt om regeringens 4 succeskriterier. Efter de næste fire år vil han altså måle regeringens succes ud fra disse fire punkter.

Punkterne lyder på at sikre færre asylansøgere, færre på offentlig forsørgelse, flere private job og forbedre sundhedsvæsenet.

“Det er de fire ledestjerner, regeringen har. Det betyder ikke, at der ikke også er alt muligt andet, der er vigtigt, men de fire ting er ledestjernerne” siger Lars Løkke til Berlingske.

“Og vi er en fiasko, hvis vi – som dagene, ugerne, månederne og årene går – ikke kan dokumentere, at Danmark bevæger sig den vej.”

Udlændingepolitikken skal strammes

I selv samme interview med Berlingske giver Løkke også et billede af, hvad der også skal forbedres igennem den næste periode. Her nævnes der bl.a. udlændingepolitikken, som skal strammes.

Desuden skal man i Folketinget blive enige om en ny dagpengereform, sætte et loft på kontanthjælpen og sætte flere penge af til sundhedsvæsenet. Han gjorde det også klart, at flere statslige arbejdspladser skal flyttes til ‘yderområderne’.

Hans fire succeskriterier skal om fire år afgøre, om regeringen har været en succes eller ej.

Modtager kritik fra både højre og venstre

“Det er direkte uambitiøst” lyder det fra den tidligere skatteminister, Benny Engelbrecht.

Engelbrecht mener, at den nuværende regering har modtaget et Danmark i topform fra den forhenværende regering.

“De fleste af hans mål kræver blot, at han fortsætter den sikre kurs, den socialdemokratisk ledede regering udstak”

Socialdemokraterne ser hans mål som alt for nemme. Lars Løkke påpeger dog, at han ‘kun’ har 34 ud af de 179 medlemmer af Folketinget til rådighed i hans mindretalsregering.

“Det med at udtrykke sig med specifikke tal og sidde og hakke punkterne af, tror jeg hører en anden tid til. Det handler om at sætte en anden retning, og det er klart, at jo hurtigere og længere, jo bedre” siger han til Politiken.

Også De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, undrer sig over Løkkes fire punkter.

“Jeg undrer mig meget over, at en Venstre-regering ikke har et ord om, at det skal være billigere at være dansker. Der er intet nævnt om bolig- eller personskatten, og det er ærgerligt” siger Pape til Ritzau.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.