Løkke inviterer LA og De Konservative i regering

LA og De KonservativeStatsminister Lars Løkke Rasmussen (V) inviterer Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti til at indgå i regeringen. (Foto: Hasse Ferrold - Fra Folketingets åbning 2016)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) inviterer Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti til at indgå i regeringen. Det siger statsministeren fra talerstolen på Venstres landsmøde i Herning.

”Vi har et ansvar for at samle og lede det borgerlige, liberale Danmark. Derfor har vi brug for en stærkere Venstre-ledet regering, der favner en større del af det parlamentariske grundlag,” siger Lars Løkke Rasmussen.

Hvis Liberal Alliance og De Konservative træder ind i regeringen med Venstre, vil vi fremover have en såkaldt trekløverregering.

”En trekløver-regering har mange fordele,” siger statsministeren, der samtidig understreger, at alle parter bliver nødt til at indgå kompromisser, hvis ideen om en borgerlig regering i Danmark skal fungere.

Liberal Alliance og De Konservative er inviteret til et møde på Marienborg på mandag, og det er en klar invitation til at gå med i regeringen, fortæller Løkke.

Vil løsne ultimative krav
Ved at invitere de to partier i regering håber han blandt andet på at kunne løse op for Liberal Alliances krav om topskattelettelser på fem procentpoint ”hele vejen op” – det vil sige, at topskattelettelserne også skal gælde for folk, der tjener over en million kroner om året.

Liberal Alliances formand Anders Samuelsen har tidligere truet med at vælte regeringen, hvis skattelettelserne ikke er på plads inden nytår.

”Det er et krav, vi har stået på indtil nu. Men vi går ind i forhandlingerne med et mål om at skabe et nyt ambitionsniveau for Danmark. Når vi har konkluderet på de drøftelser, kan jeg svare på, hvor vi står med ønsket om at tage opgøret om topskatten.” siger han ifølge Jyllands-Posten.

Efter Løkkes invitation fortæller Anders Samuelsen i et interview med TV 2, at Liberal Alliance er klar til at tage det ultimative ansvar – at gå i regering.

Også formand for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape, skriver på Twitter, at han vil gå ind i forhandlingerne om en ny regering med et ”åbent sind”.

Venstre har nu siddet i regering i 16 måneder siden folketingsvalget sidste år.

Ministerholdet skal udvides
Hvis trekløverregeringen med Venstre, Liberal Alliance og De Konservative bliver en realitet, kan det betyde et farvel til adskillige nuværende V-ministre.

I dag er der 17 ministre – inklusiv statsministeren – og dette antal øges med stor sandsynlighed.

TV 2’s politiske redaktør, Anders Langballe, mener, at der vil blive tale om minimum tre ministerposter til Liberal Alliance og to poster til De Konservative.

”Jeg bed mærke i, at Lars Løkke kom med en fin tak til Finansminister Claus Hjort Frederiksen i sin tale, Og det fik et stående bifald. Var det en tak for indsatsen gennem mange år? Det kunne tyde på en ny finansminister,” siger Anders Langballe ifølge TV 2.

Kilde: TV 2, DR Nyheder og Jyllands-Posten

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.