Messerschmidt: “Lad dem søge asyl uden for EU’s grænser”

Foto: Henrik Sørensen

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

I tider, hvor Europa plages af den største flygtningekrise nogensinde siden 2. Verdenskrig, er det svært at finde hoved og hale i situationen, men der skal tages beslutninger for at løse problemerne.

I løbet af de sidste uger, har omkring 10.000 flygtninge og migranter passeret den danske grænse. Enten for at søge asyl eller, som størstedelen gør: tage videre til Sverige.

Da Politikeren.dk snakkede med medlem af Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, håber han stærkt på, at vi skal blive bedre til at hjælpe folk i nærområderne. Ifølge ham skal man lade dem søge asyl uden for EU’s grænser.

” Vi skal blive bedre til at hjælpe folk i nærområderne. Der er ingen grund til at de sætter livet på spil for at kunne søge asyl. Lad dem søge asyl uden for EU’s grænser og lad os så hjælpe dem, som bevilges asyl efterfølgende,” siger Morten Messerschmidt.

Messerschmidts forslag er ikke dumt
Liberal Alliances Ungdom’s landsformand, Alex Vanopslagh, er delvist enig i Messerschmidts forslag.

”Jeg har det meget blandet. Som EU og de europæiske velfærdsstater er i dag, så er flygtninge en katastrofal forretning. Men ideelt set så var arbejdsmarkederne så fleksible og velfærdskasserne så lukkede med krav om selv forsørgelse, at det ikke var noget problem for ukvalificeret udenlandsk arbejdskraft at komme i arbejde,” siger Alex Vanopslagh til Politikeren.dk, og fortsætter:

”Men med de rigide arbejdsmarkeder og åbne velfærdsydelser blandet med kulturelle udfordringer, så er Messerschmidts forslag ikke dumt.”

Messerschmidt ønsker ikke grænsebomme
Dansk Folkeparti har flere gange foreslået at indføre grænsebomme ved Danmarks grænser, men Morten Messerschmidt afviser selv muligheden. Han mener, at der skal bedre kontrol med grænsen, men det skal ikke foregå med grænsebomme.

”Grænsebomme synes jeg er lidt for statisk, men der skal bedre kontrol ved grænsen i form af videoovervågning og en permanent tilstedeværelse.” lyder det fra Messerschmidt.

Hans kollega i Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, ser derimod gode muligheder for at indføre grænsebomme.

”Det er ikke meget anderledes, end når man går i biografen. Her er der kontrol, når man går ind, i stedet for, at man skal famle rundt i mørket bagefter for at kontrollere de billetter, der skal kontrolleres. Vi tror på, at det her måske mere handler om det kommende europarlamentsvalg, og at en kandidat vil markere sig selv” siger han ifølge Berlingske.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.