Pape: Det er dybt ulykkeligt

Foto. konservative.dk

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

”Det er dybt ulykkeligt”

Sådan lyder det fra den konservative formand, Søren Pape Poulsen, om den nuværende flygtningekrise i Europa. I et interview med Politikeren.dk giver han udtryk for, at der bør tages fat om nældens rod og laves en flyforbudszone i Syrien.

”Det er jo dybt ulykkeligt. I bund og grund bør vi tage fat om nældens rod, og i en koalition lave en flyforbudszone i Syrien, så Assad ikke frit kan bombe sin egen befolkning. Vi skal stoppe grunden til, at folk flygter” siger Søren Pape.

LÆS OGSÅ: Flygtningestrømmen er kommet til Danmark

Siden i går klokken 18.00 frem til i morges ved 6-tiden er der ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi ankommet yderligere 225 flygtninge til Danmark.

I løbet af den seneste uge har flere tusinde flygtninge og migranter passeret den dansk-tyske grænse i Rødby og Sønderjylland. Størstedelen undlader dog at søge asyl i Danmark – derimod i de resterende nordiske lande.

Svensk statsminister kritiserer Danmark
Onsdag lod regeringen flygtningene, som havde været tilbageholdt i Rødby, rejse videre mod Sverige langs de danske motorveje. Det undrer den svenske statsminister, Stefan Löfven, som mener, at Danmark ikke følger ’Dublin-forvaltningen’.

”Alle lande skal følge Dublin-forordningen, og det indebærer, at alle lande skal registrere flygtninge” siger han ifølge Jyllands-Posten.

Det undrer også De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, at flygtningene ikke er blevet registrerede.

”Men nu ser vi, at folk kommer til Danmark, og mange vil videre til Sverige. Derfor vil de ikke registreres af dansk politi. Og dermed er Danmark blevet et transitland for illegale. Det er uholdbart,” siger han til Politikeren.dk.

”Vi mener, at alle flygtninge skal registreres. Det er uholdbart, at vi ikke ved, hvem der opholder sig i Danmark” fortsætter han.

Flere politifolk flyttes til grænserne
I en status skriver rigspolitichef, Jens Henrik Højbjerg, at politiet har flyttet mandskab til den danske grænse. De arbejder målrettet på at vende tilbage til den normale situation, hvor alle udlændinge, som politiet møder, får kontrolleret deres tilstand.

”Tilstrømningen har været så voldsom, at dansk politi midlertidigt har måttet opgive at tilbageholde og sikre identiteten af alle de udlændinge, som vi mistænker for at være indrejst ulovligt i Danmark” skriver han ifølge Jyllands-Posten.

Med flytningen af et stort antal politifolk til grænserne, arbejder politiet målrettet på at genoprette normalen, hvor flere skal registreres.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.