Pia Kjærsgaard er igen i problemer som folketingsformand

problemer som folketingsformandFormand for Folketinget, Pia Kjærsgaard, er igen løbet ind i problemer grundet hendes kritiske udtalelser om EU i et debatprogram på DR2 (Foto: Hasse Ferrold)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Diskussionen om Pia Kjærsgaards position som formand for Folketinget er igen blusset op, efter hun i ”Debatten” på DR2 kaldte EU for en ”rotterede”.

Det er langt fra første gang, at hendes opfyldelse af embedets værdighed er sat under debat – tidligere har hun smidt fire folketingsmedlemmer ud af Folketingssalen, eftersom de var iført trøjer, hvorpå der var printet et budskab rettet mod Aleppo i Syrien.

Alternativet er ikke tilfredse
Ifølge Berlingske har Alternativet sendt en mail til de andre partier, hvori de opfordrer til, at alle partier skal stå sammen og kræve en undskyldning fra folketingsformanden.

Også Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, har været efter Pia Kjærsgaards udtalelser.

”Det er helt uhørte udtalelser som Folketingets formand – som repræsenterer alle medlemmer i Folketinget – kommer med om en anden demokratisk institution. Uacceptabelt. Det er det, det er”, skriver Uffe Elbæk på sin facebookprofil.

Kristian Thulesen Dahl leger forsvarsadvokat
Formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, har ikke blot set til, at hans tidligere partikollega har kunne mærke kritikken hagle ned over hende. Han har i den grad gjort sit, for at forsvare sin tidligere partifælle.

”Fordi hun er formand for Folketinget, prøver de at stoppe hendes mulighed for at sige sin mening om eksempelvis EU. EU ER en renoveringsmoden bygning! Der er SÅ mange ting ved EU, der bør laves om. Skal Pia ikke kunne sige det?” skriver han på sin facebookprofil og afslutter med et retorisk spørgsmål.

Kritikken af EU fra Pia Kjærsgaard falder efter at hendes tidligere parti, Dansk Folkeparti, har indrømmet, hvordan de har misbrugt EU-midler, hvorfor de nu har påbegyndt en tilbagebetaling.

Medlem af Europaparlamentet, Morten Messerschmidt, har taget konsekvensen, eftersom han nu ikke længere er til at finde i Dansk Folkepartis ledelse.

LÆS OGSÅ: Det laver Folketingets formand

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag ugentlige nyhedsbreve med opsummeringer af den forgangne uge. Det er gratis!
Og husk: Du kan altid framelde dig.