Politikeren mener: Find en god forklaring, Anders Samuelsen

topskattelettelser Anders SamuelsenStatsminister Lars Løkke Rasmussen sagde i en tale til Venstres landsmøde, at han ønsker at starte forhandlinger med Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance om udvidelse af regeringen. (Foto: Henrik Bjerregrav)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Ved Venstres landsmøde holdte Statsminister Lars Løkke Rasmussen en tale, hvori han forklarede, at han indkalder Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance til forhandlinger om at udvide regeringen, så det bliver en regering af tre partier frem for den nuværende mindretalsregering, som blot består af Venstre.

Både Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliancen tager imod den melding med et positivt sind.

Usikkerhed om kravets gyldighed
Dog må vi ej forglemme, at Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, truede gevaldigt med at vælte regeringen, hvis ikke topskatten blev nedsat med fem pct. point hele vejen op.

Anders Samuelsen kaldte det et ultimativt krav og en rød linje, at dette tiltag blev gennemført, og han er sidenhen blevet citeret for at udtale sig om hans stålsatte øjne. Men nu, hvor Liberal Alliance for en mulighed for at sidde i regeringen, virker det krav om topskattelettelser pludseligt ikke så ultimativt længere.

Det kræver en god forklaring fra Anders Samuelsen – skyldes det blot, at han ønsker at køre ministerbil?

Og det er desuden også bemærkelsesværdigt at tænke over, at der altså ikke er beskrevet noget om en topskattelettelse på fem pct. point hele vejen op i den nyligt fremlagte finanslov for 2017.

Situationen har ændret sig
Kort tid efter at Statsminister Lars Løkke Rasmussen havde annonceret, at han ville indkalde de to partier til forhandlinger om regeringsudvidelse, udtale Anders Samuelsen sig til TV2 og sagde, at han ikke kunne svare på, om det ultimative krav om topskattelettelser stadig var aktuelt, eftersom han mente, at situationen er ny.

Alt dette kan resultere i, at nogle måske vil sætte spørgsmålstegn ved de stålsatte øjne, som Anders Samuelsen er blevet så berømt for. Det kunne være en mulighed, at en ministerpost nu har opnået førsteprioritet, hvor kravet om topskattelettelser røget nedad på prioriteringslisten.

Dette bliver en interessant historie at følge over de næste par dage, og det bliver utrolig interessant at høre, hvordan Anders Samuelsen vil forklare sig ud af, at han løber fra det krav om topskattelettelser, som han var så stålsat på at føre igennem for blot uger tilbage.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag ugentlige nyhedsbreve med opsummeringer af den forgangne uge. Det er gratis!
Og husk: Du kan altid framelde dig.