QUIZ: Hvilket ungdomsparti passer du til?

hvilket ungdomsparti passer du til?Find ud af, hvilket ungdomsparti du passer bedst til. (Foto: Liberal Alliances Ungdom)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

De fleste danske partier har ungdomspartier tilknyttet. Men hvilket ungdomsparti passer DU til?

Tag testen nedenunder ved at svare på 20 korte spørgsmål – og find ud af det.

Hvis du er interesseret i politik, er der mange muligheder for at engagere sig aktivt i Danmark. Du kan f.eks. melde dig ind i et ungdomsparti, hvor du kan få en lille forsmag på det politiske liv. Det kan også være, at du blot vil gøre en forskel på Danmark.

Mange af de danske partier har ungdomspartier, som de benytter sig flittigt af.

Som medlem af et ungdomsparti kan man deltage aktivt i mange forskellige arrangementer for partierne. Både ungdomspartiet og det tilhørende ‘moderparti’. Under en valgkamp er der f.eks. rigtig meget aktivitet fra ungdomspartierne, som bl.a. hjælper til med at hænge valgplakater op.

Selvom man ikke har planer om at blive politiker som ældre, kan det stadig være en god idé at tilmelde sig et ungdomsparti. Sammenholdet er oftest stærkt, og der bliver arrangeret flere fester, arrangementer og kampagner hvert år. For nogle er dette en hobby, for nogle er det for at være sammen med andre, og for nogle er det bare for at støtte et bestemt parti.

Der kan være mange grunde til ikke at melde sig ind i et ungdomsparti, men præcis de samme argumenter kan bruges som argument for, at man engagerer sig. Husk det.

“Det er sindssygt sjovt at være medlem af et ungdomsparti! Uanset hvor meget man går op i politik, er ungdomspartier altid lig med socialt sammenhold, fester og en mulighed for at blive klogere. Tit bestemmer man selv, hvor meget man har lyst til at engagere sig politisk – men der er også nogen, der skal arrangere julefrokosterne og lave frokost på årsmødet, så der er virkelig plads til alle.”

– Matilde Boesen, Alternativets Hovedbestyrelse

Mange toppolitikere hos de forskellige folketingspartier nyder de unges engagement i deres partier.

Politikeren.dk talte med Pia Olsen Dyhr om ungdomspolitik. Hun blev bl.a. spurgt, om det var en fordel med et ungdomsparti for hende.

“Absolut. Vi lytter til de unge kræfter. Gratis psykologhjælp til unge mellem 18-25 år er en kamp, SFU har startet. Og med positivt resultat.

Læs blogindlæg om livet i ungdomspolitik på frejafokdal.dk

I de kommende år stiger antallet af ældre, og derfor bliver det endnu vigtigere, at ungdomspartierne blander sig i debatten og taler de unges sag.”

De fleste steder koster det under 100 kr. at tilmelde sig.

“Meld jer ind i et ungdomspolitisk parti og spis jeres grøntsager.”

– Mads Fuglede, Venstre

Læs mere om ungdomspolitik: Klik her.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.