Regeringen vil tillade brug af medicinsk cannabis

medicinsk cannabisRegeringen vil nu tillade, at danske landmænd dyrker medicinsk cannabis - til både danske patienter og eksport.

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Regeringen vil nu tillade, at danske landmænd dyrker medicinsk cannabis – til både danske patienter og eksport.

I skrivende stund er det ulovligt, men sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), lægger op til, at danske landmænd skal have tilladelse til at dyrke medicinsk cannabis i forbindelse med en fireårig forsøgsordning.

Forsøgsordningen træder i kraft til januar næste år.

”Man vil bruge en hollandsk model. Det betyder, at det vil komme til at ske under strengt kontrollerede forhold,” siger Knud Brix, der er politisk journalist hos TV 2.

Bag forsøgsordningen er et flertal i regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti. Og netop de kontrollerede forhold sætter Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, fokus på.

”Det her er ikke noget, man bare kan dyrke i en have eller ude på en mark. Vi skal have de rigtige planter med det rigtige indhold – og det er selvfølgelig noget af det, jeg vil sikre, at ministeren lever op til,” siger hun ifølge TV 2.

For landmændene kræver det en dyrkningstilladelse, hvis man vil kaste sig ud i cannabisproduktion.

”Man skal selvfølgelig kunne garantere for kvaliteten. Vi taler ikke om cannabis, som skal stå på bar mark. Vi taler om medicinsk cannabis, der skal bruges som smertelindring til alvorligt syge mennesker,” fortæller sundhedsminister Ellen Trane Nørby ifølge DR.

Dyrkningsordningen kommer til at køre parallelt med forsøgsordningen med medicinsk cannabis over fire år.

LÆS OGSÅ: To år efter valget: Hvordan går det for partierne?

Ligeledes anser Socialdemokratiet forslaget som positivt, og dansk landbrug har meldt ud, at man er klar til at påtage sig rollen som leverandør. Det er den primære årsag til, at regeringen nu vil gøre det lovligt for danske producenter at producere cannabis.

”Det handler grundlæggende om, at det er danske producenter, som også får lov til at levere på det her område,” siger Ellen Trane Nørby.

I år viste den hidtil største videnskabelige gennemgang af den forskning, der er lavet om effekten af cannabis, at medicinsk cannabis har en positiv effekt på voksne med kroniske smerter, kvalme og spasmer med sklerose. Det skriver Videnskab.dk.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.