Socialdemokratiet ønsker asyllejre i Afrika

asyllejre i AfrikaSocialdemokratiet ønsker asyllejre i Afrika. (Foto: Socialdemokratiet)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Socialdemokratiet foreslår nu at oprette asyllejre i Afrika. Forslaget møder opbakning, men viljen til at starte et europæisk projekt mangler.

Henrik Sass Larsen kunne i sidste uge fremlægge et nyt udspil fra Socialdemokratiet. Det skal nu være slut med at have asylcentre her i Europa.

Fremover skal dem, som kommer hertil søge asyl i et land i Afrika, hvis det står til Socialdemokratiet.

Forslaget kommer efter den bølge af indvandring, som vi har set fra afrikanske lande. Man vil forsøge, at stoppe de mange små gummibåde der har transporteret afrikanere i orange veste over til Europa.

Billeder fra den italienske kystvagts hjemmeside, hvorpå man kan se kæntrede både og mennesker, der er blevet trukket op af det kolde og blå Middelhav, har i lang tid kaldt på handling fra de forskellige europæiske lande.

Derfor kommer Socialdemokratiet med et nyt forslag som skal løse problemerne.

Forhåbentlig ville sådan en løsning kunne tage lidt af presset fra de forskellige europæiske regeringer, så de slipper for de problemer, der er, når en masse grupper mennesker vælger at immigrere til et andet kontinent.

Manglende sammenhold i EU kan skabe problemer
Det bliver ikke et let projekt at få sat i søen. EU har haft svært ved at blive enige om noget som helst, når det gælder indvandringsproblematikken.

Specielt de østeuropæiske lande vil gøre modstand og nægte at tage imod dem, der bliver godkendt til asyl i deres land.

De fælles asylregler, som der skal ligge til grund for at oprette lejre i Afrika, vil skabe enorm ballade, fordi et stort antal lande i den europæiske union ikke ønsker, at tage flere mennesker ind fra det afrikanske kontinent.

LÆS OGSÅ: BLOG: Det dualistiske indvandrerdilemma

Den manglende lyst til at bidrage til det europæiske fællesskab, skyldes også den stemning som der er i de forskellige lande og den nationalistiske bølge, som har ramt mange europæiske lande. For eksempel Storbritannien der stemte sig ud af EU sidste sommer.

Også danskerne og hollænderne har haft nationale partier, som har haft succes ved nationale valg (DF 2015, Frihedspartiet i Holland 2017). Derfor er mange politikere nervøse for at pådutte befolkningen for meget Europa.

Det er grunden til, at forslaget ser svært ud for Socialdemokratiet. Opbakningen i folketinget er der, men viljen til at deltage i europæiske projekter mangler.

Kilder: Berlingske

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail