Støjberg indrykker annoncer igen

Udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg, vil nu indrykke nye flygtningeannoncer om de nye asylstramninger i Danmark. (Foto: John Englart, Flickr)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg, vil nu indrykke nye annoncer om nye stramninger. Dermed trodser hun Folketingets Ombudsmand, som torsdag kritiserer regeringens omdiskuterede flygtningeannoncer.

Nu lægger hun op til at lave helt nye annoncer med de seneste asylstramninger, som mandag blev aftalt med de blå partier og Socialdemokraterne.

”Jeg har respekt for ombudsmanden, men jeg er ikke enig i kritikken” udtaler Inger Støjberg om annoncerne, der er blevet bragt i libanesiske aviser i september, ifølge Ritzau.

”Derfor kan jeg også sige, at jeg vil annoncere med de nye opstramninger, som vi gennemfører. Jeg har ikke lagt mig fast på hvornår og i hvilken form.”

Ifølge ombudsmanden har annoncerne i september givet syriske flygtninge en falsk opfattelse af, hvad deres situation ville være i Danmark. Annoncerne kunne nemt få dem til at beslutte, hvor de skulle søge asyl – på et forkert grundlag.

Dermed kritiserer ombudsmanden, at annoncerne fokuserer på den del af den danske asylordning, som er irrelevant for syriske flygtninge.

LÆS OGSÅ: EU’s opbakning til Danmark kniber

”Han tager fejl i, at annoncerne er henvendt til syriske flygtninge. Det er de ikke. De er henvendt til alle, uanset hvor de måtte komme fra.” siger Inger Støjberg ifølge Ritzau.

Hun udtaler også, at annoncerne er oversat til ti sprog, fordi de er henvendt til alle flygtninge og migranter, der overvejer at rejse til Danmark.

Samtidig gør hun også opmærksom på, at landene omkring Danmark også er begyndt indrykke annoncer i aviser i flygtningenes nærområder. Det vil regeringen herhjemme også fortsat gøre.

Bør indføre midlertidig grænsekontrol
Ifølge Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, presser nu på for at indføre midlertidig grænsekontrol ved de danske grænser. Samtidig skal der oprettes flygtningelandsbyer til asylansøgere.

”Situationen er så voldsom, så ekstrem, at ministeren og regeringen skal op i et helt andet gear for at begrænse tilstrømningen,” siger Martin Henriksen ifølge Ritzau.

Integrationsordfører, Martin Henriksen, mener også, at det er i orden med Inger Støjbergs fremtidige flygtningeannoncer.

Netop i mandags indgik regeringen en forståelse med de blå partier og Socialdemokraterne om mere end 20 stramninger i asyl- og udlændingepolitikken.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.