Thorning kandidat til FN-toppost

Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

I morges kunne TV2 erfare, at Danmarks næste bud på FN’s flygtningekommissær er forhenværende statsminister, Helle Thorning Schmidt.

Siden hendes afgang som statsminister og formand for Socialdemokratiet, har Helle Thorning siddet i Folketingets præsidium. TV2’s politiske redaktør, Anders Langballe, tror dog ikke på, at hun kommer til at forholde sig der meget længere.

LÆS OGSÅ: Er pressefriheden i fare?

I forbindelse med den nuværende flygtningekommissær i FN, Antonio Guterres, som afgår, skal der nemlig findes en afløser, og det kan meget vel være Danmarks forhenværende statsminister.

“Thorning har en international profil og en statsminister post med i ballasten. Når man får en post så højt oppe i FN-systemet, som flygtningehøjkommissærposten er, så har man en stor politisk karriere bag sig. Der er en vis forståelse for, i hvert fald i det danske diplomati, at det er Skandinaviens tur til at besætte posten. Med Helle Thornings erfaring er hun en oplagt kandidat” siger Anders Langballe ifølge TV2.

Som flygtningekommissær i FN er den primære opgave at sørge for beskyttelse og hjælp til verdens flygtninge. Fordelt på 125 lande er der ansat 7.600 personer.

Anden dansker på posten

Hvis det lykkes Helle Thorning-Schmidt at få posten, vil hun være den anden dansker på posten. Forhenværende statsminister og formand for Venstre, Poul Hartling, blev efter et valgnederlag i 1977 valgt til posten. Han sad der fra 1978 til 1985.

Dansk Flygtningehjælp’s generalsekretær, Andreas Kamm, glæder sig meget over nyheden.

“Det er klart, at som dansk organisation vil vi være stolte af, hvis Danmark kan besætte den her post. Det vil være en stor fornøjelse at skulle samarbejde med en højkommissær, der kommer herfra.” siger han.

“Som flygtningesituationen har udviklet sig, er det virkelig en post, der kræver gennemslagskraft. Jeg er sikker på, at med det Helle Thorning har med i bagagen, så har hun gode muligheder for at gøre UNHCR stærkere, siger Andreas Kamm og forklarer, at de nordiske lande er kendt for at have en god indfaldsvinkel til humanitært arbejde rundt omkring i verden.” fortsætter han.

Kilde: Tv2.dk

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.