Skal der være en mur ved den dansk-tyske grænse?

skal der være en mur ved den dansk-tyske grænse?Hvordan skal flygtningekrisen løses? Og skal der være en mur ved den dansk-tyske grænse? Morten Messerschmidt (DF) og Morten Helveg Petersen (R) debatterer. (Foto: News Øresund - Johan Wessman©)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Danmark og resten af Europa blev i år 2015 centrum for den største humanitære flygtningekrise siden 2. verdenskrig. Omkring 1 million flygtninge og migranter ankom til Europa over Middelhavet i 2015, skriver DR.

I skrivende stund er det især bådflygtninge fra Libyen, der ankommer til Europa.

Og politikerne er enige: der skal handles for at få styr på flygtningekrisen.

Spørgsmålet er blot hvordan.

Fredag eftermiddag debatterede Morten Messerschmidt (DF) og Morten Helveg Petersen (R) på Folkemødet om dette emne. To politikere, der repræsenterer modpolerne i tilgangen til EU.

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt tror mindre på EU, mens De Radikales Morten Helveg Petersen tror mere på EU.

Mur ved den dansk/tyske grænse
Et centralt emne i debatten var spørgsmålet om, hvorvidt der skal opføres hegn og pigtråd mellem den dansk-tyske grænse. I maj oplyste Dansk Folkepartis gruppeformand i Europaparlamentet, Anders Vistisen, om partiets nye bud på en grænseløsning til Politiken.

”Vi står for to diametralt modsatte løsninger. Dansk Folkepartis svar er en seks meter høj mur til vores nære allierede i Tyskland. Jeg synes, at det er helt vildt. Det er at frakende sig sit ansvar,” sagde Morten Helveg Petersen ifølge Berlingske.

Helveg Petersen forsøgte under hele debatten at få Morten Messerschmidt til at svare på, hvem der skal betale for ”muren”.

”Det skal Trump,” sagde Messerschmidt ifølge Berlingske, hvilket medførte latter blandt publikum.

Dog svarede han senere, at Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, selv var skyld i den store flygtningestrøm til Tyskland – grundet landets åbne udlændingepolitik.

LÆS OGSÅ: 2 år efter valget: Sådan går det for partierne

Ydermere pointerede Morten Messerschmidt følgende:

”Selvfølgelig skal man bevogte sin grænse. Ellers giver det ikke mening med grænsekontrol,”

Der skal gøres mere i nærområderne
Det Radikale Venstres løsning på flygtningekrisen lyder dog anderledes. Morten Helveg Petersen kom således med partiets eget bud på, hvordan der skal handles:

”Vi skal bekæmpe klimaforandringer, gøre mere i nærområder, særligt Libyen, der reelt er brudt sammen. Vi skal have egentlige flygtningelejre i Libyen – drevet og finansieret af EU,” sagde Helveg Petersen ifølge Berlingske.

Kilder: Berlingske og DR

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag ugentlige nyhedsbreve med opsummeringer af den forgangne uge. Det er gratis!
Og husk: Du kan altid framelde dig.