Britt Bager om sin debut på talerstolen: Jeg var rørt, stolt og ydmyg

Britt BagerDet er kun et halvt år siden sidste folketingsvalg. Én af dem, der blev valgt ind for første gang var Britt Bager fra Venstre. Læs interview med hende her. (Foto: Peter Leth CC BY 2.0)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Det er kun et halvt år siden sidste folketingsvalg, som resulterede i en helt ny Venstre-regering. Et Venstre, der på trods af sin lave stemmeandel, endte med at overtage magten.

Som alle andre folketingsvalg, er der nogle, der bliver stemt ind – og nogle, der bliver stemt ud. Men hvordan er det egentlig at blive stemt ind for første gang? Og hvad har overrasket mest?

Politikeren.dk har talt med Britt Bager fra Venstre, som i juni blev valgt ind i Folketinget for første gang.

Først og fremmest: Hvordan har det første halve år i Folketinget været?
Helt overordnet har det været en spændende periode med mange nye ting. Når over halvdelen af medlemmerne i en folketingsgruppe bliver ministre, har det selvfølgelig stor indflydelse på de øvrige medlemmers arbejdsfordeling. Jeg er blevet kultur-, bolig- og erhvervsskatteordfører, så der er en del nye områder, jeg har skullet sætte mig ind i.

Har det været overraskende på nogen områder?
Jeg følte mig velforberedt, men alligevel har mængden af mails, antallet af møder og den generelle travlhed overrasket mig.

Hvordan havde du det, først gang du officielt sad i folketingssalen?
Det er selvfølgelig noget særligt at være i Folketingssalen første gang, og én af de største oplevelser i løbet af mit første halve år er uden tvivl min debut på talerstolen d. 5. november. Der må jeg ærligt indrømme, at jeg var både rørt, stolt og ydmyg.

LÆS OGSÅ: Hummelgård: Vi kommer til at slås med højrefløjen

Hvad er den store forskel på at være politiker uden- og inden for Christiansborgs mure?
Eftersom jeg ikke har været politiker uden for Christiansborg, kan jeg ikke svare på den del. Men som politiker inden for Christiansborgs mure, har man virkelig mulighed for at flytte mange ting. Indimellem drejer det sig om mindre ting, men man har altid mulighed for at gøre sin indflydelse gældende.

Synes du, at du har fået det igennem, du forventede før valget?
Heldigvis ikke endnu, men vi har også kun haft magten i 8 måneder. Vi har allerede gennemført meget af det, vi gik til valg på bl.a. i forhold til landbrug, sundhed, dagpenge og asylstramninger. Der er dog stadig meget at tage fat på: Skattereformen, E45, osv.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag ugentlige nyhedsbreve med opsummeringer af den forgangne uge. Det er gratis!
Og husk: Du kan altid framelde dig.