Hvordan er livet som politisk analytiker?

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Folketingsvalget er i fuld gang. Det er dog ikke kun politikerne, der dermed har travlt – det har journalister og nyhedsmedier også.

Politikeren.dk har talt med politisk analytiker i DR, Jens Ringberg, som man i disse dage kan finde på bl.a. DR2, der sender live fra folketingsvalget alle dage.

Du er politisk analytiker for DR. Hvordan kan det være, at du interesserer dig for politik?

Det har jeg altid gjort, siden jeg var 10-11 år. Mine fortældre gik ikke ret meget op i politik, men jeg så alt om det i tv og læste alt om det i vores avis. Jeg er vokset op på en gård i Nordjylland.

Folketingsvalget 2015 er i fuld gang. Hvilket parti synes du, har overrasket særligt i år?

Alternativet har (foreløbig) fat i flere vælgere end jeg havde forventet. Liberal Alliance er inde i en meget stabil opadgående udvikling. Jeg havde forventet at partier som SF, radikale og Venstre ville ligge en smule bedre i målingerne på det her tidspunkt.

Er det en udfording at holde sig neutral som politisk analytiker?

Nej. Jeg har haft dette arbejde i mange år – og det ER et arbejde, som jeg så prøver at løse så professionelt og dygtigt som muligt. Jeg anser min egen politiske holdninger som helt ligegyldige i min professionelle hverdag.

Hvordan er journalistarbejdet under en valgkamp som denne?

Meget travl for mig, og jeg sover alt for lidt. DR har mange medieplatforme og jeg skal gerne hjælpe dem allesammen med analyse.

Hvad synes du om, at valgkampene – især i år – foregår så meget digitalt?
Blandet. Det giver mere liv. Men jeg elsker allermest, når mennesker påvirker hinanden direkte. På de sociale medier synes jeg tonen kan blive lidt grov. Folk bør tænke sig mere om før de skriver et eller andet grimt.

Politikeren.dk takker Jens Ringberg for svar på spørgsmålene!

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag ugentlige nyhedsbreve med opsummeringer af den forgangne uge. Det er gratis!
Og husk: Du kan altid framelde dig.