“Jeg hader den blokopdeling, vi har”

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Tirsdag fik Politikeren.dk lov til at stille politiker, Anders Stjernholm, nogle spørgsmål. Mange kender ham i forvejen som komiker, men han stiller nu op som folketingskandidat for Alternativet (Å).

Tidligere har han været vært for TV2’s program, Bingo Banko, og derudover også været klummeskribent hos kvindebladet, Woman.

Politikeren.dk har stilt følgende spørgsmål:

Hvorfor valgte du at blive politiker?

 – Jeg kunne ikke lade være – derfor er mit slogan også “Hvorfor ikke?” Jeg har brugt lang tid på at lave stand-up om samfundet og råde op om de ting, jeg synes er galt. Så undersøgte jeg De Radikale og Alternativet – og opdagede at Å (Alternativet) passer mig ret godt.

Hvorfor stiller du op for netop Alternativet?

 – På grund af deres økonomiske politik. Ønsket om at arbejde for andet end vækst, som er ved at kvæle vores samfund og planet. Og så at de ønsker at forny demokratiet – for eksempel ved at bruge vores digitale kommunikationsmuligheder meget mere. Folkeafstemninger fremover kan jo gøres meget lettere – og oftere.

Du har haft en karriere med mange forskellige slags jobs – bl.a. komiker. Er det svært at fremstå som en seriøs politiker samtidig?

 – Ja, der er lidt vanskeligheder. Først og fremmest med folks opfattelse af mig. Der er stadig mange, de tror, at komikere ikke kan være seriøse. Heldigvis har folk som Jon Stewart banet vejen før mig. Derudover kan jeg stadig være lidt for ivrig til at gå efter joken frem for det politiske budskab nogle gange.

Har du et bestemt formål som politiker? – hvilket?

 – Jeg håber på, at min evne til at tale – og min logiske rationelle tilgang til det at diskutere – kan hjælpe på den politiske kultur. Jeg synes, der bliver brugt for mange tricks og følelsesargumenter i dagens debat.

Hvad vil du f.eks. lave om fra den nuværende regering?

 – Selskabsskattelettelserne. Og Bjarne Corydon. Og Henrik Sass Larsen.

Hvis du skulle give et råd til unge mennesker, som drømmer om at blive politikere, hvad skulle det være?

 – Dygtiggør jer bredt. Lær den videnskabelige metode og den rationelle debatform. Lær logiske fejlslutninger at kende, så I ikke falder for dem. Og ikke begør dem selv.

Beskriv dig selv som person med tre ord.

 – Intelligent, idealistisk og lidt af en idiot nogle gange.

Hvem tror du vinder dette års valgkamp?

 – Alternativet. Jeg tror oprigtigt, at vi kommer til at overraske, nu hvor flere og flere sætter sig bedre ind i, hvad vi er. Derudover kommer LA og DF til at stå stærkt. Men rød blok vil stå med en kneben sejr på valgdagen.

Nu siger Alternativet, at i ikke vil tage plads på hverken rød eller blå blok. Har du selv en favorit-“blok”?

 – Nej. Jeg hader faktisk den blokopdeling, vi har. Jeg synes, det hæmmer rigtig meget tankegang, når politikere hele tiden skal overveje, hvad der kan lade sig gøre inden for deres blok.

Det bliver spændende at følge Anders Stjernholm som politiker fremover!

Politikeren.dk takker Anders Stjernholm for svar på spørgsmålene.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.