RU-formand: Vi kommer til at se et mere synligt RU

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Radikal Ungdom (RU) har i weekenden valgt ny landsformand, og dermed sagt farvel til den forhenværende, Christopher Røhl Andersen.

Det blev den unge studerende på Købehavns Universitet, Victor Boysen, som i dag kan kalde sig for landsformand i Radikal Ungdom.

Han har tidligere været lokalformand for Radikal Ungdom Nordkøbenhavn, næstformand for Radikal Ungdoms hovedbestyrelse, international ordfører og senest internationalt medlem af forretningsudvalget.

Politikeren.dk har talt med Victor Boysen om hans fremtid som formandskab, og hvad han særligt kæmper for.

”Jeg har én mission som formand for Radikal Ungdom: At sprede de ungradikale budskaber, så ungdommen ikke er i tvivl om, hvad Radikal Ungdom står for. Alle folk skal vide, at vi kæmper for at skabe lige muligheder for alle. At Radikal Ungdom er det ungdomsparti, der kæmper for, at uanset hvem du er, uanset hvor du kommer fra, uanset hvad du tror på, så skal du have muligheden for at vælge din egen vej i livet.” forklarer Victor Boysen.

Hvilke emner vil du især kæmpe for som landsformand?
”Jeg kæmper for mulighedernes Danmark. Det er derfor, jeg vil give mere til verdens fattigste, behandle flygtninge bedre, styrke de danske uddannelser og forbedre klimaet. Vi er alle i samme båd – uanset om vi kommer fra Irak, Syrien, Tyskland, Grækenland eller Danmark. Alle skal have mulighed for at vælge sin egen fremtid uden at være tøjlet af sin fortid.”

Kommer til at se et mere provokerende RU
En anden ting, den nyvalgte landsformand vil kæmpe for, er at få stablet er mere synligt RU på benene. Et parti, der tør provokere mere end tidligere.

Kommer vi til at se et anderledes RU?
”Ja. Vi kommer til at se et mere synligt RU i medierne og et RU, der tør provokere lidt mere. Vi har allerede taget hul på den nye strategi ved mit debatindlæg i Politiken i søndags, hvor jeg foreslår at afvæbne de danske politibetjente. Det har startet en stor debat i offentligheden om tryghed og våbens rolle i samfundet. Sådan nogle principielle debatter skal RU starte flere af.”

Alt tyder indtil videre på, at hans forhåbninger om et mere synligt Radikal Ungdom i medierne vil holde stik. Allerede i søndags var han aktiv med et debatindlæg i Politiken. Her foreslår han at afvæbne de danske politibetjente.

Victor Boysen blev medlem af Radikal Ungdom i efteråret 2009, fordi han grundlæggende mente, at forskellighed gør mennesker stærkere og er en forudsætning for frihed.

”Jeg meldte mig selv ind, fordi jeg tror på, at forskellighed gør os stærkere og er en forudsætning for frihed. I RU vil vi se op til hinanden i stedet for at se ned på hinanden. Vi vil tale hinanden op i stedet for at tale ned til hinanden. Vi vil styrke integrationen i stedet for at puste til nationalismen. Det er derfor, jeg er medlem af Radikal Ungdom og ikke et af de andre ungdomspartier.”

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag ugentlige nyhedsbreve med opsummeringer af den forgangne uge. Det er gratis!
Og husk: Du kan altid framelde dig.