“Vi lytter til de unge kræfter”

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Pia Olsen Dyhr er denne uges fokuspunkt på hjemmesiden, og dermed er det lykkedes for Politikeren.dk at stille hende nogle spørgsmål.

Pia Olsen Dyhr er partiformand i Socialistisk Folkeparti (SF), og har tidligere været transportminister, udvikling- og erhvervsminister. Mandag d. 8. juni var hun gæst i “Mød Partierne” på DR1.

Læs også: Pia Olsen Dyhr er denne uges fokuspunkt

Hvorfor skal man stemme på SF? 

“Hvis man er enig i følgende, er SF et godt parti at stemme på: I SF er vi optaget af fællesskabets bedste. Med solidaritet skaber vi et stærkt samfund. Vi vil værne om velfærdsstaten og kæmper for en god og sund offentlig sektor, hvor der er råd til at pleje vores ældre og passe vores børn. Men vi skal også kunne rumme flygtninge, der kommer hertil på flugt fra krig, vold og katastrofer. Vi skal integrere de mennesker, der kommer til Danmark – ikke skabe et dem og os. Men velfærd koster penge. SF arbejder derfor for en retfærdig skattepolitik og skyr ingen midler for at bekæmpe skattely, sort arbejde og social dumping, der undergraver det danske system. SF ønsker ikke blot at investere i mennesker, men også i et grønt og bæredygtigt samfund, hvor vi passer på vores natur, vores klima og vores jord – klodens resurser er knappe og kostbare. SF har fremlagt forslag til, hvordan vi bl.a. skaber nye grønne arbejdspladser, stiller krav til landmænd om at passe på vores miljø, dyr og drikkevand og sætter barren højt, når det gælder om at reducere CO2. Vi skal nå målet om at reducere vores udledning af skadelige klimagasser med 40 pct. inden 2020.”

Har du selv været medlem af ungdomsparti?

“Ja, SFU (SF Ungdom).”

Hvad tiltaler dig ved den socialistiske tankegang?

“Grundlæggende tror jeg, at vi skaber mest frihed for den enkelte ved et stærkt fællesskab.”

Kan du bekræfte påstanden om, at SF har rykket sig mere mod højrefløjen de sidste år?

“Det mener jeg ikke, vi er. Da vi sad i regering, indgik vi bl.a. kompromisser – og måske kunne vi have været bedre til at kommunikere, at nogle af de aftaler, hvor SF var med, ikke var udtryk for entydig SF-politik, men et kompromis. Vi valgte at være med ved forhandlingerne, frem for at sidde udenfor – hvor man ikke har tilsvarende indflydelse.”

Hvordan kan det være, at i trådte ud af regeringen i 2013?

“Det er der ikke et entydigt svar på. Men politik handler om at beslutte i hvilken retning, Danmark skal bevæge sig, og hvordan vi bedst løser de udfordringer, som samfundet har – og det arbejde fortsætter SF med.”

Hvad vil du lave om fra den nuværende regering? 

“Vi kæmper eksempelvis for en ny og forbedret dagpengereform, hvor genoptjeningskravet halveres fra 12 til 6 måneder, og at dagpengeperioden forlænges fra to til tre år.”

Er det en fordel for dit parti, at i har et ungdomsparti?

“Absolut. Vi lytter til de unge kræfter. Gratis psykologhjælp til unge mellem 18-25 år er en kamp, SFU har startet. Og med positivt resultat.
I de kommende år stiger antallet af ældre, og derfor bliver det endnu vigtigere, at ungdomspartierne blander sig i debatten og taler de unges sag.”

Læs mere om SF Ungdom: www.sfu.dk

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.