Magnus Kjøller om iværksætteri, skabertrang og Dubai

Magnus Kjøller iværksætteri”Nørd med forretningssans” - sådan beskriver ivæksætter Magnus Kjøller sig selv. Læs om hans skabertrang, hang til iværksætteri samt tilværelsen i Dubai.

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

”Nørd med forretningssans”

Sådan beskriver iværksætter og business angel Magnus Kjøller sig selv på sin hjemmeside. En forretningssans, der har gjort ham til en af Danmarks førende iværksættere.

I 2007 fik Magnus Kjøller sit gennembrud gennem CM Networks A/S, hvor han fik succes med et koncept, der i dag kaldes PointWorld. Et koncept, hvor brugerne kan optjene point til eksempelvis gavekort, spil osv.

I dag bor han i Dubai, hvortil han flyttede i 2014 – og her er mange ting ”mere enkle”, når man springer ud som iværksætter, mener han.

”Fordelen ved at bo i Dubai er, at mange ting er mere enkle. Det er dog svært og dyrt at komme i gang, men når man først er blevet sat op, er det forholdsvist enkelt. På mange måder modsat Danmark,” siger Magnus Kjøller i et interview med Politikeren.dk.

Derudover peger han på, at der ligeledes er en anden mentalitet angående iværksætteri.

”Dubai er et smeltedige af blandede kulturer og mennesker fra overalt i verden, og det ændrer naturligvis på den tilgang, der er til iværksætteri – og ja, livet generelt. Det kan både være forfriskende, men også nogle gange frustrerende,” pointerer han.

”Det er som om, man har en taske på ryggen”
Fra en helt ung alder har Magnus Kjøller været interesseret i iværksætteri, og ydermere var gaven til ham selv på sin 18 års fødselsdag sit eget CVR-nummer.

”Jeg har en stor skabertrang. Jeg elsker at se ting blive skabt og være med i processen, hvor man skaber værdi – ikke bare for sig selv og virksomheden, men også andre mennesker omkring sig,” siger han.

Han mener dog, at Danmark belaster unge virksomheder for meget. Når først man har fået sit CVR-nummer, opstår der ”meget unødvendigt bureaukrati”.

LÆS OGSÅ: QUIZ: Hvilket ungdomsparti passer du til?

”Når først man er i gang, så synes jeg, at der opstår meget unødvendigt bureaukrati – og her kan Danmark blive bedre til at undgå at belaste unge virksomheder for meget,” fortæller han og uddyber:

”Det er som om, man har en taske på ryggen, hvor staten fylder flere og flere ting i. Set hver for sig, er tiltagene og kravene ment som en god ting, men kombineret bliver vægten overvældende,” 

”Vi er pakket ind i vat i Danmark”
Iværksætter og direktør Jonathan Løw har tidligere udtalt, at den danske velfærdsstats sikkerhedsnet ikke er en stop klods for iværksættere – tværtimod. Han pointerer, at iværksættere tør ”springe længere”, når sikkerhedsnettet er spændt ud.

Og Magnus Kjøller er enig.

”Vi er jo pakket ind i vat i Danmark. Hvis du springer ud af et vindue, står der nogen klar til at gribe dig, inden du rammer jorden. Det kan sgu aldrig gå helt galt, hvis man har hovedet skruet rigtigt på,” siger han.

Læs mere om Magnus Kjøller på magnuskjoeller.dk

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag ugentlige nyhedsbreve med opsummeringer af den forgangne uge. Det er gratis!
Og husk: Du kan altid framelde dig.