Morten Resen om iværksætteri og GoLittle

Morten Resen GoLittleMorten Resen sprang i 2016 ud som iværksætter - for at følge drømmen om GoLittle. Vi har snakket med ham om iværksætteri og GoLittle. (Foto: Kristian Selch Larsen)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Du kender ham måske bedst som vært på TV 2’s Go’ Morgen Danmark.

I dag ser tilværelsen dog anderledes ud for den tidligere TV 2-vært, Morten Resen, som i 2016 sprang ud som iværksætter. Nu er han på vej med en app for børnefamilier på farten – en slags ”TripAdvisor for børnefamilier”.

Dermed tager han springet fra den solide løn på Go’ Morgen Danmark til nærmest ingen indkomst – for at følge drømmen om GoLittle.

”Det har været super grænseoverskridende at starte fuldkommen forfra i en alder af 38. Da jeg forlod Go’ morgen Danmark, havde jeg lavet TV i ni år – og radio i otte. Så jeg syntes, at jeg kunne det sådan nogenlunde. Men som iværksætter kunne jeg jo intet,” siger Morten Resen til Politikeren.dk og uddyber:

”Så det var som at lære at cykle igen. Det var ret grænseoverskridende. Men jeg tror, jeg har lært mere i det sidste år, end jeg har gjort i de sidste ti,”

Idéen til GoLittle opstod, da Morten Resen og hans hustru var på ferie med deres børn. Her var det ikke nemt at finde børnevenlige spisesteder og legepladser, uden at der var tale om deciderede turistattraktioner.

”Efter at have brugt (lidt for) mange penge på dyre forlystelsesparker ledte vi efter en sjov legeplads og efterfølgende et godt sted at spise med ungerne. Men det var slet ikke nemt. Der var ikke rigtig nogen gode steder på nettet, hvor vi kunne finde brugbar info – og sådan opstod idéen til GoLittle. En guide til de bedste steder og oplevelser for børnefamilier,” fortæller han.

”En gammel idé, som jeg genoplivede”
Morten Resen har i ni år været fast vært på Go’ Morgen Danmark. Og netop vækkeuret, der ringede klokken 02:59, begyndte at sætte sine spor. Derfor blev han i første omgang enig med ledelsen på TV 2 om at tage orlov – for at normalisere søvnmønstret.

”Så skulle jeg jo forsøge at finde på noget andet at lave, som ville gøre mig lige så glad som mit job på Go’ morgen Danmark. Umiddelbart var der ikke andet i TV og radio, jeg hellere ville lave end det, så jeg sagde op i forsøget på at finde på noget andet. Og det blev så GoLittle – en gammel idé, som jeg genoplivede og gjorde til motoren i min podcast,” siger han og fortsætter:

”Og da projektet pludselig tog fart, var der ikke rigtig nogen vej tilbage. Og jeg synes, det er fantastisk.”

Han fastslår samtidig, at det har været det hele værd at springe ud som iværksætter.

”Det har været det hele værd. Ikke økonomisk, for jeg får stadig ikke løn. Men det at skabe noget helt nyt fra bunden, som er tilfældet med både podcasten og GoLittle, det er virkelig fedt, sjovt og lærerigt.”

Kapitalindsprøjtning på 1,8 millioner kroner
I juni kunne Morten Resen desuden afsløre, at han har fået en kapitalindsprøjtning på hele 1,8 millioner kroner – fra i alt fem investorer.

Blandt investorerne er blandt andre Just-Eat-stifter Jesper Buch, som ydermere er kendt fra DR-programmet ’Løvens Hule’.

”Det var en hård nød at knække – Jesper er jo ikke fra Kolding for ingenting. Men han var den første, jeg præsenterede idéen for og derfor har jeg hele tiden også gerne ville have ham med. Og derfor var det jo også super fedt, at det lykkedes til sidst,” fortæller han.

LÆS OGSÅ: Magnus Kjøller om iværsætteri, skabertrang og Dubai

Det er ofte vigtigt at følge sin mavefornemmelse, når man springer ud som iværksætter. Og Morten Resens mavefornemmelse med GoLittle har fra begyndelsen været god.

”Det råd, jeg altid giver til andre, når de er i tvivl om noget, er at gå efter maven. Den har altid ret – sådan har det i hvert fald været for mig. For nedenunder alle mulige lag af begejstring, arrigskab eller hvad, det måtte være, ved man jo oftest godt, hvad den rigtige beslutning er. Der er blot en masse irrationelle følelser, der skygger” siger han.

”Min mavefornemmelse med GoLittle har fra begyndelsen været god. Eller i hvert fald har jeg, lige siden jeg fik idéen sammen med min hustru på en ferie til USA for nogle år siden, haft brug for appen selv. Og da jeg endnu ikke synes, at andre har dækket mit behov håber jeg at kunne udvikle et produkt, som vil gøre livet lettere for mig selv og en masse andre børnefamilier,” 

GoLittle er i skrivende stund under udvikling, men en ny version af GoLittle.dk er netop blevet lanceret. Her kan du læse mere om projektet.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag ugentlige nyhedsbreve med opsummeringer af den forgangne uge. Det er gratis!
Og husk: Du kan altid framelde dig.