Ny rapport: Mere undervisning skaber ikke flere iværksættere

unge iværksættere i danmarkDanmark har desværre ikke formået at skabe flere unge iværksættere, selvom flere og flere unge modtager entreprenørskabsundervisning (Foto: Ervins Strauhmanis)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

En samling af aktuel viden udkom for nyligt fra Fonden for Entreprenørskab, Iværksætterindblikket, som viser, at der opleves en stagnation i antallet af unge iværksættere under 25 år – selvom antallet af elever i grundskolen samt på ungdoms- og videregående uddannelser, der modtager entreprenørskabsundervisning er stigende.

”Der har været fremgang over hele perioden (2009-2015, red.), og i skoleåret 2014/2015 modtog over 240.000 elever og studerende entreprenørskabsundervisning. Det svarer til 19,3 pct. af alle elever og studerende”, skriver Fonden for Entreprenørskab i Iværksætterindblikket.

Hos SF ungdom menes det, at den manglende vækst i antallet af unge iværksættere skyldes begrænsede lånemuligheder.

”Jeg mener, at der i højere grad bør ydes lånemuligheder til arbejdsløse og iværksættere med kvalificeret rådgivning om virksomhedsdrift”, skriver Nanna Bonde, formand for SF ungdom, til Politikeren.dk.

”For at styrke innovationen i erhvervslivet bør mulighederne for at virksomhederne kan indgå partnerskaber med offentlige uddannelsesinstitutioner, såsom universiteter og erhvervsskoler, desuden øges” tilføjer hun og påpeger nogle af de mulige årsager, der kan være skyld i stagnationen af antallet af unge iværksættere under femogtyve år.

Mere undervisning er ikke svaret
Hos Liberal Alliance ser man et problem i, at de unge i Danmark ikke er risikovillige nok til at starte deres egen virksomhed.

”Problemet er jo ikke at der mangler undervisning – der mangler risikovillighed”, siger iværksætter og medlem af Folketinget for Liberal Alliance, Danny Malkowski.

Han peger ligeledes på en løsning på problemet, som bl.a. kunne være mere fleksibilitet på uddannelserne til at drive virksomhed.

”Jeg savner, at man ikke vil tvinge unge igennem en uddannelse, men i stedet giver dem fleksibilitet til at kunne tage et erhvervsrelevant fritidsjob eller starte virksomhed ved siden af deres studier”, tilføjer han.

Kilde: Fonden for Entreprenørskab

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag ugentlige nyhedsbreve med opsummeringer af den forgangne uge. Det er gratis!
Og husk: Du kan altid framelde dig.