De unge stemmer på Bernie Sanders

De unge stemmer på Bernie Sanders74 år gammel, selverklæret socialist og særdeles populær blandt unge. Men hvorfor er Bernie Sanders så populær hos de unge? (Foto: DonkeyHotey, CC BY 2.0)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

74 år gammel, selverklæret socialist og særdeles populær blandt unge.

Sådan beskriver man bedst den demokratiske præsidentkandidat Bernie Sanders, der i øjeblikket kæmper mod Hillary Clinton i valgkampen.

Bernie Sanders har været politisk aktiv siden en helt ung alder – den alder, som i dag er ved at gøre ham til Demokraternes endegyldige præsidentkandidat.

Berlingske kunne d. 10. februar skrive, hvordan mange unge amerikanere stemmer på ham frem for mange andre. Simpelthen fordi, han er ”verdens bedste bedstefar”.

Verdens bedste bedstefar
Hele 84 procent af de 17-29-årige demokratiske tilhængere, synes ifølge Berlingske, at han er verdens bedste bedstefar. Hillary Clinton har derimod kun 14 procent af selv samme aldersgruppe.

Men hvorfor stemmer unge vælgere på en ældre mand?

Det kan meget vel skyldes, at Bernie Sanders ikke lægger låg på sine socialistiske tanker. Blandt andet taler han meget om frie uddannelser, hvilket vil sige, at man ikke skal have penge op af lommen for at tage en uddannelse.

Desuden ser mange af de unge studerende et håb i Sanders. Han har flere gange givet udtryk for, at det skal gøres billigere at studere.

Demokratisk socialist
Siden 1990 har Bernie Sanders været medlem af den amerikanske kongres, og dermed har han været politisk aktiv i længere tid, end mange af hans vælgere har levet.

Under 2. Verdenskrig blev en stor del af hans familie dræbt, da den var jødisk. Dermed blev han i en ung alder optaget af politik – og dannede sig mange meninger.

Det var først sidste år, han meldte sig ind i Demokraterne i forbindelse med hans præsidentkandidatur.

Selvom Sanders indtil videre har leveret tilfredsstillende resultater, er der ikke mange, som tror på hans styrke. Nogle tror eksempelvis, at sejren i New Hampshire var sidste succes for Sanders i denne præsidentvalgkamp.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.