Her er vinderne af Supertirsdag i USA

I går, tirsdag, var en begivenhedsrig dag. Ikke kun i Danmark, men i særdeleshed i USA. Vinderne af supertirsdag i USA er fundet.I går, tirsdag, var en begivenhedsrig dag. Ikke kun i Danmark, men i særdeleshed i USA. Vinderne af supertirsdag i USA er fundet. (Foto: DonkeyHotey - CC BY-SA 2.0)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

I går, tirsdag, var en begivenhedsrig dag. Ikke kun i Danmark, men i særdeleshed i USA.

Den såkaldte supertirsdag var nemlig i går, og det er typisk en dag, der giver en indikation af, hvem partiernes præsidentkandidater bliver. Og vinderne hos de to partier var ikke overraskende: Hillary Clinton vandt hos Demokraterne, og Donald Trump vandt hos Republikanerne.

På Demokraternes side har storfavoritten Hillary Clinton vundet syv stater, hvor Bernie Sanders derimod blot har vundet fire. Det vil sige, at Hillary i alt har vundet 873 delegerede, mens Sanders har vundet 296.

Hvis vi derimod kigger på Republikanerne, har Donald Trump vundet syv stater, mens Ted Cruz har vundet tre stater, og Marco Rubio har vundet én stat. Det vil sige, at Donald Trump i alt har 302 delegerede, Ted Cruz har 174, og Marco Rubio har 104.

Er du i tvivl om, hvad der menes med delegerede? Læs meget mere om det amerikanske valgsystem og de delegerede her: Sådan fungerer det amerikanske præsidentvalg.

Hillary er omkring halvvejs
Ifølge New York Times har Hillary Clinton sikret sig opbakning fra omkring halvdelen af det antal delegerede, der kræves for at blive Demokraternes endelige præsidentkandidat. Hun har 1.001 ud af 2.383 – det skriver DR Nyheder.

Når vi tager et kig på Donald Trump fra Republikanerne er der en noget længere vej endnu. Derimod har han indsamlet næsten dobbelt så mange delegerede som andenpladsen hos Republikanerne. Han har ifølge DR Nyheder 274 delegerede, hvor Ted Cruz har 149, og en nominering kræver i dette parti 1.237 delegerede.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.