Præsidentvalget er afgjort: Trump er blevet præsident

Det amerikanske præsidentvalg går i disse timer ind i den afgørende fase. (Foto: Kelley Minars)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Det amerikanske præsidentvalg går i disse timer ind i den afgørende fase. Når vi vågner i morgen, ved vi, hvem der i de næste fire år skal lede USA.

Men hvem står lige nu til at vinde valget? Følg med live her.

Kl. 05:05 – Hillary Clinton vinder Californien
Det amerikanske medie CNN har netop  kaldt sejren i Californien til Hillary Clinton. Dermed sikrer hun sig yderligere 55 valgmænd. Lige nu står hun til at få 197 valgmænd, mens Trump får 201 valgmænd.

Kl. 05:00 – Donald Trump er storfavorit
Efter at have vundet adskillige af de vigtigste svingstater ligner republikanske Donald Trump storfavoritten til at blive USA’s næste præsident. Blandt andet har han vundet de vigtige svingstater Florida og North Carolina. Lige nu står han til at få 201 valgmænd mod Clintons 197 valgmænd.

Kl. 04:50 – Donald Trump vinder Florida
Det amerikanske medie Associated Press har netop kaldt sejren i Florida til Donald Trump. Også den vigtige svingstat North Carolina har Trump ifølge Fox News vundet.

Kl. 02:43 – Clinton fører i North Carolina
Det amerikanske medie CNN melder, at Hillary Clinton fører i svingstaten North Carolina. Hillary Clinton har 50 procent af stemmerne, mens Donald Trump har 47,6 procent af stemmerne indtil videre. North Carolina vil være vigtig at vinde for begge kandidater.

Kl. 02:33 – Det står lige i Florida
Seneste optællinger viser ifølge NBC News, at det nu står lige i svingstaten Florida. Hillary Clinton har 48 procent af stemmerne, og ligeledes har Donald Trump 48 procent af stemmerne. Florida anses som værende en af de mest afgørende svingstater i denne valgkamp.

Kl. 02:25 – Donald Trump i sejrskurs
Seneste optællinger viser, at Republikanernes Donald Trump på nationalt plan fører med 4 procentpoint. Indtil videre er 12 ud af 50 stater afgjort. Donald Trump har indtil videre fået 50 procent af stemmerne, og Hillary Clinton har fået 46 procent.

Kl. 23:15 – Nu stemmer amerikanerne
De fleste valgsteder har været åbne siden midnat – klokken 06:00 dansk tid – og snart begynder der at tegne sig et billede af valgets udfald. Ifølge Politiken står Demokraternes Hillary Clinton til at få 45 procent af stemmerne, mens Republikanernes Donald Trump står til 42 procent af stemmerne.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.