Så vilde er Donald Trumps planer

Donald TrumpKampen om Det Hvide Hus i USA er i fuld gang. Og ligeledes er Donald Trump fra Republikanerne. Få et overblik over hans politik i denne artikel. (Foto: Gage Skidmore CC BY 2.0)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Kampen om Det Hvide Hus i USA er i fuld gang. Og ligeledes er præsidentkandidaterne.

Én af de præsidentkandidater, der dog skiller sig særligt ud, er Donald Trump fra Republikanerne. Dels på grund af hans konsekvente udtalelser, og dels på grund af hans fremtræden i medierne.

Men hvad står han egentlig for? Og hvad vil han politisk?

Mur mellem USA og Mexico
Et af de forslag, Trump har fået mest omtale på, er, at der skal bygges en gigantisk mur mellem Mexico og USA. Og den skal naturligvis betales af Mexico.

Desuden skal alle mexicanere uden opholdstilladelse i USA sendes tilbage til Mexico øjeblikkeligt – hvis de kommer tilbage til USA, vil han have Mexico til at betale 100.000 dollar pr. person.

Hans forhold til Mexico har aldrig været positivt, og Fox News sidste år spurgte ham, hvordan mexicanerne skal tvinges til at betale, svarede han:

”Det skal du ikke bekymre dig om, det ordner jeg,” sagde Donald Trump ifølge DR Nyheder.

Sænkning af skatten
Når det drejer sig om økonomi, vil Trump have USA ud af krisen. Naturligvis. Blandt andet vil han sænke skatten – og det kan lade sig gøre, fordi Trump mener, at han kan sætte gang i den amerikanske økonomi igen.

Derudover vil han bygge nye hospitaler, motorveje, jernbaner, lufthavne og broer. Trump vil samtidig hente en masse amerikanere og deres job hjem til USA igen – ”fra Kina, fra Mexico, fra Japan, fra så mange steder!”.

”Ethvert system, der straffer succes og realisering er forkert. Ethvert system, der afskrækker arbejde, afskrækker produktivitet, afskrækker økonomiske udvikling, er forkert.” sagde Donald Trump i sin præsidentkampagne.

Vil tage Islamisk Stats velstand
Trump vil desuden mindske terrororganisationen Islamisk Stats besiddelse af olie. Det vil han gøre ved at ”bombe dem sønder og sammen” – samtidig med et samarbejde mellem USA og olieselskaberne, der skal tage olien fra Islamisk Stat.

”Når vi har taget olien, har de ingenting. Det er virkelig simpelt,” siger Trump ifølge DR.

Donald Trump er på mange måder en uforudsigelig og utraditionel præsidentkandidat. Han sviner alt og alle, mens han praler af sine evner og rigdom.

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag ugentlige nyhedsbreve med opsummeringer af den forgangne uge. Det er gratis!
Og husk: Du kan altid framelde dig.