Terror i Nice: 84 personer dræbt

terror i niceEndnu et angreb har ramt Frankrig. Torsdag aften er en hvid lastbil kørt ind i en stor gruppe mennesker i Nice, som var samlet for at fejre den franske nationaldag, Bastilledagen. (Foto: Fredrik Rubensson, CC BY-SA 2.0)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Endnu et terrorangreb har ramt Frankrig.

Torsdag aften er en hvid lastbil kørt ind i en stor gruppe mennesker i Nice, som var samlet for at fejre den franske nationaldag, Bastilledagen.

Det franske indenrigsministerium melder om 84 døde. Derudover er 18 personer i kritisk tilstand, og et ukendt antal er sårede.

En lang række videoer og billeder, som viser episoden, florerer allerede på de sociale medier. En reporter fra AFP beskriver ligeledes, hvordan lastbilen bevidst ramte menneskemængden med høj fart.

Flere billeder viser også, hvordan mennesker ligger livløse på gaden.

Gerningsmanden dræbt
Flere franske medier skriver, at chaufføren bag rattet skulle være dræbt af politiet. Også den franske indenrigsminister, Bernard Cazaneuve, bekræfter denne melding.

Angiveligt skulle også en medgerningsmand have forskanset sig ved en grillbar. Ifølge TV 2 er han blevet neutraliseret af politiet.

Det er senere blevet bekræftet af præsidenten i Nice-regionen, Christian Estrosi, at gerningsmanden havde lastbilen fyldt med våben og granater. Samtidig siger Christian Estrosi, at chaufføren åbnede ild mod menneskemængden.

Den franske præsident, Francois Hollande, er sent torsdag aften taget til Paris fra det sydlige Frankrig for at holde krisemøde.

Udenrigsministeriets Borgerservice her desuden tweetet følgende:

Den amerikanske præsident, Barack Obama, fordømmer angrebet. Det skriver Det Hvide Hus på Twitter.

Opdateres…

Kilder: TV 2 og Berlingske

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.