Her er Storbritanniens nye premierminister

STORBRITANNIENS NYE PREMIERMINISTERStorbritanniens nye premierminister er fundet. Den nuværende premierminister David Cameron meddelte mandag, at Theresa May overtager posten onsdag. (Foto: Daniel Leal-Olivas / i-Images)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Storbritanniens nye premierminister er fundet.

Den nuværende premierminister David Cameron meddelte mandag på et pressemøde, at Theresa May overtager posten onsdag.

Cameron benytter samtidig muligheden for at give Theresa May nogle gode ord med på vejen. Han finder hende ”stærk og kompetent”.

”Jeg glæder mig over, at Theresa May bliver den næste premierminister. Hun er stærk, hun er kompetent, og hun er fuldt ud i stand til at yde det lederskab, vores land har brug for i de kommende år. Hun har min fulde støtte,” siger David Cameron ifølge Jyllands-Posten.

En lang række partifæller og regeringsmedlemmer har tidligere mandag givet udtryk for, at premierministerskiftet bør ske hurtigst muligt.

Mays eneste modkandidat, Andrea Leadsom, meddelte ligeledes mandag, at hun trækker sig fra kampen om formandsposten i Det Konservative Folkeparti – og dermed også sit kandidatur til premierministerposten.

Siden den britiske EU-afstemning d. 23. Juni, hvor et flertal stemte for at forlade EU, har det ellers været uvist, hvem der skulle overtage premierministerposten efter Cameron.

Uden for Storbritannien er Theresa May forholdsvist ukendt. Derfor får du her et kort overblik over hendes politik og karriere.

Præstedatter i dyre sko
Selvom hun i international sammenhæng er relativt ukendt, er hun blandt den britiske befolkning især kendt for én ting: sin store samling af farverige designersko.

En samling, som hun ifølge flere medier, selv er stolt af.

Til Daily Mail har hun engang sagt, at ”de er gode til at bryde isen”.

Udover sin enorme skosamling, er hun også kendt for at være en af de længst siddende indenrigsministre i Storbritannien. Hun har i øvrigt tidligere været ligestillingsminister.

I den engelske presse er Theresa May blevet sammenlignet med flere forskellige politikere. Deriblandt den filippinske diktatorfrue Imelda Marcos, der havde samme kærlighed til sko.

I virkeligheden har hun nok mere til fælles med den tyske forbundskansler Angela Merkel. Både Merkel og May er præstedøtre, og de har begge en naturvidenskabelig uddannelse.

Fører hård immigrationspolitik
Som indenrigsminister har Theresa May blandt andet haft ansvaret for immigration og national sikkerhed. Blandt EU-skeptikere har hun især vundet point ved at føre en hård immigrationspolitik.

Det er dog ikke kun populære beslutninger, hun har stået bag.

FN og en række menneskerettighedsorganisationer har ifølge TV 2 kritiseret, at hun har givet lov til øget overvågning af briternes brug af internettet.

Hun overtager posten som premierminister onsdag.

Kilder: TV 2 og Jyllands-Posten

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.