Terror i Istanbul: Islamisk Stat får skylden

Terror i IstanbulTirsdag blev Atatürk-lufthavnen i den tyrkiske storby Istanbul mål for et bombeangreb. (Foto: Alper Çuğun - CC BY 2.0)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Tirsdag blev Atatürk-lufthavnen i den tyrkiske storby Istanbul mål for et bombeangreb.

Ifølge Tyrkiets ministerpræsident Binali Yildirim er mindst 36 døde og endnu flere sårede. Samtidig siger ministerpræsidenten, at der også er flere udlændinge blandt dødsofrene.

På et pressemøde forklarer han desuden, at der sandsynligvis har været tre selvmordsbombere, der i starten åbnede ild mod ofrene i lufthavnen.

Meget tyder desuden på – ifølge Binali Yildirim – at Islamisk Stat står bag angrebet. Det er dog ikke endeligt bekræftet.

Åbnede ild med automatvåben
Indtil videre meldes der, at de tre gerningsmænd ankom til lufthavnen i en taxi. Derefter skød de med automatvåben mod menneskemængden og sprængte senere sig selv i luften.

Angrebet begyndte ifølge Berlingske klokken 21:00 tirsdag aften dansk tid.

En af angriberne skød med et automatgevær, hvilket fik folk i lufthavnens afgangshal til at kaste sig ned og søge dækning.

Det var efter disse skudsekvenser, at de tre mænd udløste deres sprængstoffer i og omkring ankomsthallen.

LÆS OGSÅ: Storbritannien har stemt sig ud af EU: Få overblikket

Ifølge flere medier affyrede det tyrkiske politi adskillige skud i forsøg på at forhindre angriberne. Det lykkedes dog ikke.

Blandt de dræbte er fem saudiarabere, to irakere, en kineser, en jordaner, en tuneser, en usbeker, en ukrainer og en iraner. Det meddeler tyrkiske embedsmænd.

Udenrigsministeriets borgerservice meddeler, at ingen danskere er kommet til skade som følge af angrebet.

60 millioner rejsende om året
Atatürk-lufthavnen er den største i Tyrkiet og den tredje største i hele Europa – kun overgået af Heathrow i London og Charles de Gaulle i Paris med flere passagerer.

Hvert år rejser omkring 60 millioner personer til og fra Atatürk-lufthavnen. Det skriver Fyens.dk.

Terrororganisationen Islamisk Stat har endnu ikke selv påtaget sig skylden. Det ville dog langt fra være første gang i år, at IS går efter civile mål i Tyrkiet.

I marts blev også den tyrkiske hovedstad, Ankara, ramt af en bilbombe. Her mistede 34 mennesker livet, og 125 blev såret.

Kilder: TV2, Berlingske og Fyens.dk

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.