Terror i London: Få overblikket

Terror i LondonTerror i London. (Foto: Sanya Burgess, Twitter)

DEL ARTIKLEN

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Endnu et terrorangreb har ramt Europa – denne gang i London.

Politiet i London melder, at mindst syv personer er døde i forbindelse med angrebet. Samtidig er mindst 48 personer såret.

Angrebet fandt sted i det centrale London, hvor politiet klokken 22:08 modtog de første meldinger om, at en hvid varevogn har ramt adskillige personer på London Bridge.

Derefter fortsatte den over broen og videre mod Borough Market i det østlige London. Her sprang tre formodede gerningsmænd ud af bilen og overfaldt tilfældige forbipasserende med knive.

Londons borgmester, Sadiq Khan, meddeler på et pressemøde søndag morgen, at ”nogle af de sårede i angrebet i London er i kritisk tilstand,”. Ydermere fortæller han, at de sårede personer bliver behandlet på fem forskellige hospitaler i byen.

Metropolitan Police har desuden dræbt de tre formodede gerningsmænd, siger politikommissær Mark Rowley på et pressemøde søndag.

Politiet var hurtigt til stede
Ifølge London Ambulance modtog politiet i alt over 100 alarmopkald vedrørende angrebet. Blot to minutter efter det første alarmopkald var den første betjent til stede, og otte minutter efter var de tre gerningsmænd ”neutraliserede” – dvs. skudt og dræbt.

Den første betjent på stedet blev såret og pådrog sig alvorlige skader i hovedet og på sine ben. Han er dog uden for livsfare, meddeler politiet i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet var gerningsmændene iført såkaldte attrapveste (falske bombeveste, som de havde spændt om livet).

Søndag er folk blevet bedt om at holde sig væk fra området.

Anses som værende terror
Den britiske premierminister Theresa May har søndag indkaldt til krisemøde i regeringens krisekomité, COBRA. Til dette møde vil Londons borgmester, Sadiq Khan, også deltage.

Theresa May oplyser, at angrebene bliver behandlet som ”potentielle terrorhandlinger”. Ifølge TV 2 kalder hun desuden angrebene for ”forfærdelige hændelser”.

Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer danskere i London til at ringe hjem til pårørende i Danmark. Ydermere har Facebook aktiveret dets såkaldte Safety Check, så personer i London kan fortælle deres nærmeste, at de er i god behold.

Hændelserne kommer blot få uger efter, at en koncertarena i Manchester blev angrebet af en selvmordsbomber. Her mistede 22 personer livet, og 116 blev såret.

Kilder: TV 2 og BBC

Facebook
Twitter
GOOGLE
Følg på e-mail

Om Skribenten

Mads Øland-Petersen
Chefredaktør på Politikeren.dk - lancerede hjemmesiden d. 27. maj 2015. Politik har i mange år fyldt meget for mig, da jeg simpelthen ikke kan få nok af det. Jeg er 17 år gammel og kommer fra Helsinge i Nordsjælland.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag ugentlige nyhedsbreve med opsummeringer af den forgangne uge. Det er gratis!
Og husk: Du kan altid framelde dig.