UNGDOMSPOLITIK

Hvis du er interesseret i politik, er der mange muligheder for at engagere sig aktivt i Danmark. Du kan f.eks. melde dig ind i et ungdomsparti, hvor du kan få en lille forsmag på det politiske liv. Det kan også være, at du bare gerne vil gøre en forskel på Danmark.

Mange af de danske partier har ungdomspartier, som de benytter sig flittigt af.

Som medlem af et ungdomsparti kan man deltage aktivt i mange forskellige arrangementer for partierne. Både ungdomspartiet og det tilhørende ‘moderparti’. Under en valgkamp er der f.eks. rigtig meget aktivitet fra ungdomspartierne, som bl.a. hjælper til med at hænge valgplakater op.

“Det er sindssygt sjovt at være medlem af et ungdomsparti! Uanset hvor meget man går op i politik, er ungdomspartier altid lig med socialt sammenhold, fester og en mulighed for at blive klogere. Tit bestemmer man selv, hvor meget man har lyst til at engagere sig politisk – men der er også nogen, der skal arrangere julefrokosterne og lave frokost på årsmødet, så der er virkelig plads til alle.”

– Matilde Boesen, Alternativets Hovedbestyrelse

Mange toppolitikere hos de forskellige folketingspartier nyder de unges engagement i deres partier.

Politikeren.dk talte med Pia Olsen Dyhr om ungdomspolitik. Hun blev bl.a. spurgt, om det var en fordel med et ungdomsparti for hende.

“Absolut. Vi lytter til de unge kræfter. Gratis psykologhjælp til unge mellem 18-25 år er en kamp, SFU har startet. Og med positivt resultat.

I de kommende år stiger antallet af ældre, og derfor bliver det endnu vigtigere, at ungdomspartierne blander sig i debatten og taler de unges sag.”

Alle partier i Folketinget (udover Enhedslisten og Alternativet) har ungdomspartier tilknyttet.

De fleste steder koster det under 100 kr. at tilmelde sig.


Liberal Alliances Ungdom: www.lau.dk

Venstre Ungdom: www.vu.dk

Socialdemokratisk Ungdom: www.dsu.net

Konservativ Ungdom: www.konservativungdom.dk

Socialistisk Folkepartis Ungdom: www.sfu.dk

Alternativets Unge: alternativetsunge.dk

Radikal Ungdom: www.radikalungdom.dk

Dansk Folkepartis Ungdom: www.df-ungdom.dk


Selvom man ikke har planer om at blive politiker som ældre, kan det stadig være en god idé at tilmelde sig et ungdomsparti. Sammenholdet er oftest stærkt, og der bliver arrangeret flere fester, arrangementer og kampagner hvert år. For nogle er dette en hobby, for nogle er det for at være sammen med andre, og for nogle er det bare for at støtte et bestemt parti.

Der kan være mange grunde til ikke at melde sig ind i et ungdomsparti, men præcis de samme argumenter kan bruges som argument for, at man engagerer sig. Husk det.

“Meld jer ind i et ungdomspolitisk parti og spis jeres grøntsager.”

– Mads Fuglede, Venstre

 

Har du yderligere spørgsmål vedrørende ungdomspolitik? 

Så skriv til info@politikeren.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag ugentlige nyhedsbreve med opsummeringer af den forgangne uge. Det er gratis!
Og husk: Du kan altid framelde dig.