Folketinget på Christiansborg er dansk politiks absolutte centrum. Her sidder de 179 folketingsmedlemmer, som er blevet valgt af befolkningen til at styre Danmark. I den nuværende regering sidder der politikere fra henholdsvis 9 danske partier. Derudover sidder der 4 politikere fra Færøerne og Grønland.
Den nuværende formand for Folketinget er Pia Kjærsgaard, som stiftede Dansk Folkeparti (O). Medlemmerne i Folketinget vælges hvert 4. år til Folketingsvalg af befolkningen, således at de opstillede partier opnår de mandater, der svarer til andelen af de opnåede stemmer ved valget.
Hver regering har maks 4 år på magten, og derefter stemmer befolkningen for ny regering.
I Folketinget foretages utallige debatter og forhandlinger hvert år. Det foregår primært i Folketingssalen, hvor alle medlemmer har egne pladser.
I salen afspejles begreberne højre- og venstreorienterede partier, da f.eks. Socialdemokraterne sidder i venstre side af Folketingssalen. Dansk Folkeparti er placeres yderst på højrefløjen.
Medlemmerne er også placeret efter rangering – de højest rangerede (gruppeformænd, politiske ordførere osv.) sidder længst fremme. De lavest rangerede sidder derimod bagest i lokalet. Ministrene sidder på de forreste pladser til venstre for talerstolen, og statsministeren sidder tættest på talerstolen. På hver plads er der placeret en mikrofon.
Partier i Folketinget:
- Venstre (34 mandater)
- Dansk Folkeparti (37 mandater)
- Socialdemokraterne (47 mandater)
- Liberal Alliance (13 mandater)
- Enhedslisten (14 mandater)
- Socialistisk Folkeparti (7 mandater)
- Alternativet (9 mandater)
- Det Konservative Folkeparti (6 mandater)
- Det Radikale Venstre (8 mandater)
Man kalder Folketinget et ‘et-kammerssystem’, da vi i Danmark kun har én lovgivende forsamling. Danmark har tidligere haft et ‘to-kammerssystem (1849-1953). Dengang var det andet kammer Landstinget.